Toysdaily 玩具日報

查看: 5003|回復: 13

[玩具報告] 超級地忍俠玩後感(只有文字)

小弟係魔動王fans, 岩岩玩完等左好耐既超級地忍俠, 玩果時仲要一面播住之前download左既魔動王卡通,玩完忍唔住都想講幾句

首先覺得好既一定係外形同上色, 無論人形同巨頭形都跟足卡通,上色係好靚,金屬紅色效果好好,display 很不錯

唔好既地方都要講講,變形要拆個佐拉皇冠落泥係一大敗筆,小弟係鐘意把玩既人,咁樣變形很不爽,冇錯地忍俠個頭係高,將個皇冠瓣去後面會容易撞到地忍俠個頭,但花d心思一定做到,以前隻模型都做到la,冇理由咁樣走捷徑去解決問題,係因為megahuse實力唔夠 ? 定還是佢想我地拆個佐拉皇冠落泥,重現第26集,佐拉皇冠插落普通地忍俠度再變身既情節?(話時話各位師兄可以試下)

另外隻手都有d難變,因為連續有幾個joint 位,令到你想屈某一個joint位時,其他joint位會瀉左d力而不能順利屈曲

雖然變形系統失望,但外形的確扯高不少分數,繼續出的話點都會買落去,因為當年出壽屋地隱俠時,一早撥備左三千蚊魔動王基金,三隻普通地風水,三隻超級地風水,預佢每隻500,最好出埋三隻邪動王,點都唔好好似壽屋咁出完一隻冇下文,多謝各位
仲有, 我想問有冇大大可以擺倒個盒好型揸劍個 pose? 點搞都搞唔倒咁.........
仲有, 我想問有冇大大可以擺倒個盒好型揸劍個 pose? 點搞都搞唔倒咁.........
movie_arms 發表於 30-10-2011 12:14 AM

你係邊個位頂住 ?
Megahouse 其實係B記子公司!其實壽屋出得好好多!
小弟係魔動王fans, 岩岩玩完等左好耐既超級地忍俠, 玩果時仲要一面播住之前download左既魔動王卡通,玩完忍 ...
samsung 發表於 29-10-2011 11:36 PM

我同感~ 希望最少完成曬3子~ :71:
樓上師兄講得無錯,壽屋嘅地忍俠完成度高得多!唔通megahouse有心遲啲出多個XX限定掙多筆......
tonyakc 發表於 30-10-2011 03:00 AM

同感!壽屋出得好好多..可惜唔係佢繼續出:42:....
tonyakc 發表於 30-10-2011 03:00 AM

壽屋果隻我覺正直頭o既完美:$
同感!壽屋出得好好多..可惜唔係佢繼續出....
御遠將 發表於 30-10-2011 11:35 AM

其實佢都有出過超級地隱俠
不過係白件o既首辦:49:
movie_arms 發表於 30-10-2011 12:14 AM

把劍點擺都擺唔到果個角度
其實佢都有出過超級地隱俠
不過係白件o既首辦
cchong420 發表於 30-10-2011 12:01 PM

白件:56:....
壽屋點解唔繼續出?地隱俠唔賣得咩?
把劍點擺都擺唔到果個角度
cybster 發表於 30-10-2011 12:37 PM

係喎, 我都係咁話, 搵笨既~~~~~~
壽屋點解唔繼續出?地隱俠唔賣得咩?
DQGUNDAM 發表於 30-10-2011 01:06 PM

壽屋地隱俠由出到宜家個價一直有升冇跌, 當然賣得la, 所以先唔明點解佢唔出茖去

會唔會係bandai扣起左個license?