Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 常威

[玩具報告] [價錢帖]那些年....我們玩過豪快的日子!

正~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:71:

好彩有免疫
可能佢既可玩性低問題...還是食玩好(dx係就係分到體,但係....可動能力差到.....唔想同佢做朋友)
,雖然係就係補左好多偷膠位,但其實唔少偷膠位係偷比變型機構...
係就係有人同你上埋色滲埋線(再者...其實貼貼紙有幾大問題自己知),但係上色呢d一個唔覺意qc出問題...
再者....隻手如果無錯應該唔可以拆出黎...咁最少無左豪獸神同炎神個連動...(而家咁睇,好有可能無埋牙吠個連動,雖然應該唔會影響真劍,而亦可能會搞到忍風個價,當然忍風出既機會....好有可能直頭玩魂限風雷完 海盜ver. 下下魂限..死人的
睇戰隊特撮片機械人都十分擁腫,當你咁睇嘅時候呢隻D可動係超水準之作
(抽完水速逃)
etsc4344 發表於 28-10-2011 11:57 AM

sr線條上有拾過的,真劍者已一例
睇你地幾個o的 post 真係好鬼過癮

btw
食玩都係綑綁式o架
o的武裝要分開買
cchong420 發表於 28-10-2011 12:33 PM

半綑囉~因為多數都係一箱可能會多幾隻/少幾隻,呢期隻1.5一例,巨量紅船,腳就平均1.5隻,唔知少邊隻...
食玩有時武裝要分開,但部分可能要1 set先有(etc風雷丸,因為成part呢隻之外全部翻炒上part,還好風雷丸比較多少少..)
sr好處嗎...大炮effect件唔係限定,唔使左搵右搵先搵齊1-5號.....有銀油..
可能佢既可玩性低問題...還是食玩好(dx係就係分到體,但係....可動能力差到.....唔想同佢做朋友)
,雖然係就 ...
zeroeo 發表於 29-10-2011 09:07 PM

多謝zero兄既留言,小弟其實都係食玩控既,我都非常欣賞食玩既高可動,只係懶上色之嗎!依家笨大出左SR合金,睇完隻侍戰隊,原先諗住都係高可動完色成品,點知可動不成,唯有歌頌上色!叫做好過冇,女人上半身日光浴!

當然,你咁激烈我好明白,食玩真係好正!不要如果要upgrade,唔鍾意DX,SR都ok既!
青菜羅白各有所樂。

好似小弟咁,本身淨係鐘意砌模型,但係結左婚,少左噴油;生埋女,一年都素組唔到兩盒....

環境時間所限,有時真係要將就一下。
多謝zero兄既留言,小弟其實都係食玩控既,我都非常欣賞食玩既高可動,只係懶上色之嗎!依家笨大 ...
常威 發表於 29-10-2011 22:47

常兄,你還是努力油食玩吧,玩 SRC 無出色:ar:

我剩玩 DX更無出色:ar: :ar::ar:
低可動性 -- 睇黎都係多得河蟹王原來果種古怪嘅設定 -- 剩係睇膊頭兩隻船頭同埋拳頭位置就知啦 :no:
呢排成日那些年好Q煩
呢排d拜拜鳥零捨煩。