Toysdaily 玩具日報

查看: 6865|回復: 39

[玩具報告] [價錢帖]那些年....我們玩過豪快的日子!

:43:

先報價,後出post!:64:

Warmblood大大現薯仔唔知邊度35X代入!(唔知有冇落隔呢?):67:

前言::!

自今年8月開始,有個叫benbenben既兄弟不斷出戰隊post,而同時,又有個叫Warmblood既大師兄中左毒不停咁後追食玩;而當Warmblood佢買食玩期間,佢又不停咁同企響隔離既我歌頌食玩有幾咁高可動、價錢有幾平、粒糖有幾好食之際,我就響不受控既情況下破處入左套豪獸王,之後再入埋套豪快王!

當時,買完兩隻之後我都諗住repaint整靚靚,誰不知小弟不知天高地厚,單單手油一隻齋藍色既豪獸王已經叫苦連天,有五隻色而又未開工既豪快王我真係唔敢想像!:67:

就響呢個又想油但係又懶既兩難情況下,突然笨大既SR合金出現!:)

來!來!來!~~~~~笨大代上色及加鐵的食玩玩具~~~~~~~~

呢隻豪快五色靈芝,基本上係OK既!外型秀麗,儀表出眾,比例一流;paint job方面都冇乜出界飛油;而關節方面,要唔緊既地方竟然好緊(左手),唔要鬆既地方又好鬆(右腳),真係.......好野吓........笨大你吖.......:^

本人最關住既係可動性!之前玩具展扭過侍戰隊真係幾高鬼正,點知輪到呢隻就出事!除左股關節同裙甲可動係可以話係good 之外,其他關所全部都把__!全因造型上一舊二舊既車轆呀、賢呀頂住!最好笑隻手,手掌好似小兒麻痺咁都唔好提,最搞野係如果要令手臂做到 90度屈曲,唯一方法竟然係要打開個手臂COVER!真係.......冇得頂!
:53:

「WO~~~~~點解我可動咁差~~~~~~:* 」

「你地睇下我個拳頭~~~~~~~~:ar: 」

另外,又有野送,以為係乜,原來係「刀氣」!以為有乜咁有氣勢,點知原來就係咁........吖且......!

後記:
雖然睇我好似好多怨氣咁,不過計一計條數,食玩要12x,相比SR既35x合金差23X!呢兩舊當係有人幫你油得靚靚、幫你砌埋、補哂偷膠、對腳換左金屬件、比埋一對刀氣,相信出面代砌既模型師一定做唔到!當然,你可以話冇得分體同埋大合體,而且另外架車車係綑綁式要買埋下一隻特搜先至比你,但係我已經覺得好OK啦!

完~~~~~多謝欣賞!:64:
沙發先!!!:43:

:53:可動真係衰個食玩......

滲到驚.....多線到呢:72:
可動真係衰個食玩......

滲到驚.....多線到呢
Warmblood 發表於 28-10-2011 10:54 AM

但係果個同特搜既握手姿勢真係令我蠢蠢欲動。。。:42:
要粗既地方好粗(XX),要彈既地方又好彈(YY)

Good description!
威威終於中招鳥!:71:
唔係抽水,認真個句,威大d pose確係得。低可動都玩到盡,影左一晚都抵呀!

Btw,做乜爆白膠漿?上火乎?

常先生既相影得有深度有角度,文筆有力度有妙度,個人又有量度有尺度,真係畀你搞出個六度誘惑!!!:handshake:
唔係抽水,認真個句,威大d pose確係得。低可動都玩到盡,影左一晚都抵呀!

Btw,做乜爆白膠漿?上火乎? ...
catcat 發表於 28-10-2011 11:37 AM

Really豪快射!
睇戰隊特撮片機械人都十分擁腫,當你咁睇嘅時候呢隻D可動係超水準之作
(抽完水速逃:43:)
滲線王嗰朶真係名不虛傳,咁鬼細隻都滲到咁仔細

快 D 同豪獸神一齊拍番輯相啦
睇你地幾個o的 post 真係好鬼過癮 :DD

btw
食玩都係綑綁式o架
o的武裝要分開買:DD
滲線王嗰朶真係名不虛傳,咁鬼細隻都滲到咁仔細

快 D 同豪獸神一齊拍番輯相啦
benbenben4213 發表於 28-10-2011 12:27 PM

豪獸散哂仲未油好!遲d先可以合照!:(
睇你地幾個o的 post 真係好鬼過癮

btw
食玩都係綑綁式o架
o的武裝要分開買
cchong420 發表於 28-10-2011 12:33 PM

開心咪得囉!上TD無非都係為左咁jer~~~~~~~~:)
先報價,後出post!

Warmblood大大 ...
常威 發表於 28/10/2011 10:47

Nice job.

BTW, mine has longer left leg than right leg.
=>>The hip joint of L. side is lower than R. side.
Is it the same for yours??