Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 市面有問題的 One Piece WCF

因為之前係 Forum 到見到信和 1/F 角位 及 兆萬落一層近扶手電梯 (上) 呢兩間鋪有 WCF 果兩隻特別版 (路飛 & 羅渣),所以專誠出去諗住入手。

原以為無熊貓貼都無問題,因為可能係廠攞出黎買,又可能雜誌附送既特別版係無貼,點知俾小弟發現左一樣野,令小弟即時轉身走!!!

事緣係店內除左呢兩隻特別版,仲有其他 日版Vol 既WCF,以及 Luffy & Ace 果兩隻大組立,等等。。。。

不過,小弟發現佢地所賣既 日版WCF,都係貼上 """" 熊貓金貼 2 """,而小弟由 SW WCF 開始到 TV Vol. 19,全部都是  """" 日版熊貓金貼 4 """。

而 路飛大組立 佢地係貼上 """" 熊貓金貼 17�24�16 """, 而我果隻係 """" 熊貓金貼 7 """。

小弟唔敢講我果D一定係真,不過我去過 招仁、乳袖旋、青口呢幾間比較有商譽既鋪頭睇過, 佢地既 WCF 都係 """" 熊貓金貼 4 """,而 路飛大組立 都係 """" 熊貓金貼 7 """。

按道理,我真係諗唔到理由去支持呢兩間鋪。

至於 艾斯大組立,小弟就真係唔太信一隻舊品,眼鏡廠真係會再出而又剩係呢兩間鋪有得買。

再者重點係,佢地個價錢,拍得住 "招仁、乳袖旋、青口" 個價,唔通真係要呃人先要呃左自己先?!

講返果兩隻特別版 WCF,小弟最後去左 某日本書店訂,價錢都係 $2xx (書連 SP figures),咁各位師兄仲點解要去幫襯果兩間冒險呢!!

本人無意冒犯呢兩間鋪,不過小弟最痛恨 forum 上各位師兄要俾一樣俾咁多既錢,但係貨就。。。

各位師兄小心!!
廠貨+假貓貼...一d都唔出奇:(
所以我幫襯都只會去集團式大型d個幾間:o
因為之前係 Forum 到見到信和 1/F 角位 及 兆萬落一層近扶手電梯 (上) 呢兩間鋪有 WCF 果兩隻特別版 (路飛  ...
basic15 發表於 28-10-2011 10:20 AM

大哥.....好彩你講一講咋...等我返去又望下我隻大LUFFY係咩貼先...我係PANDA度買...應該信得過嘅..
因為之前係 Forum 到見到信和 1/F 角位 及 兆萬落一層近扶手電梯 (上) 呢兩間鋪有 WCF 果兩隻特別版 (路飛  ...
basic15 發表於 28-10-2011 10:20 AM

大哥.....好彩你講一講咋...等我返去又望下我隻大LUFFY係咩貼先...我係PANDA度買...應該信得過嘅..

大哥.....好彩你講一講咋...等我返去又望下我隻大LUFFY係咩貼先...我係PANDA度買...應該信得過&# ...
iamfinethankuuu 發表於 28-10-2011 03:39 PM

國寶唔駛驚啦,最好睇數字 + 睇貼紙底...
不同數字是不同地區的方別???
因為如果是假的話為何不做到一模一樣......