Toysdaily 玩具日報

查看: 9306|回復: 41

[個人收藏] One Piece Greatdeep Collection part4

其實一直都對頭像系列不感興趣...
佳因隻主角Luffy同WCF系列一樣都係走樣...
而其他角色樣貌都幾好...
好啦算.. Luffy走樣我忍.. 終於出手照入為左齊9人
但係偏偏鋪頭老闆同我講.. 隻Luffy返貨都係好少..
所以同part 1一樣都比其他角色貴 1~2倍..:@
算啦.. 早買早享受啦!!
反正part 1隻luffy同ace當年女朋友係沙田用抽蛋價抽到的:$:D

蛋盒

只入了5人,其他不感興趣
SP是狙擊王... 雖然幾搞笑但作為SP放棄了
入Macro同甚平只因有白鬍同Ace:78:

新世界草帽一伙:D

白鬍子海賊團:!

頂上大戰的好幫手
甚平真係好矮XD

LUFFY ACE

Part1 Part4 Luffy 對比
(當時真係嫌part1隻luffy個樣太惡... 拍落part4到勁大對比)
btw.. part4呢隻都唔係好得幾多 XD

NAMI醬:D:D
同P.O.P對比一下.. 真係有D衝動想入埋Figuarts Zero個隻Nami..

最後送上一張令我入頭像collection坑既圖:*

我自己覺得Part 4好靚啊 反而part 1麻麻
因為路飛系個好陽光既男孩 呢個笑樣真系好好:71:
新世界呢3隻都真係唔錯:shiny::71:
我自己覺得Part 4好靚啊 反而part 1麻麻
因為路飛系個好陽光既男孩 呢個笑樣真系好好
ngkp19 發表於 25-3-2012 02:17 PM

RIGHT! 呢隻陽光男孩FEEL:71:
新世界呢3隻都真係唔錯
D@ZAce 發表於 25-3-2012 02:20 PM

Sanji勁有佬味~
Luffy陽光孩子氣
Nami女人味:71:
Sanji勁有佬味~
Luffy陽光孩子氣
Nami女人味
阿噗高達 發表於 25-3-2012 02:36 PM

心動..可惜路飛散入個價太貴了:unhappy:
不錯啊!
可是我始終不喜歡.......
因為太有"獵人的戰利品"感覺~
:69:
心動..可惜路飛散入個價太貴了
D@ZAce 發表於 25-3-2012 02:45 PM

係囉..... 之前我係沙田抽蛋價抽到part1 luffy
無幾耐有個老闆用2倍既價同我收... part4 luffy都應該走唔甩咁炒
不錯啊!
可是我始終不喜歡.......
因為太有"獵人的戰利品"感覺~
Domeki 發表於 25-3-2012 03:06 PM

:34:我唔太like支旗 , display個陣好阻住:34:
我唔太like支旗 , display個陣好阻住
阿噗高達 發表於 25-3-2012 03:21 PM

你不說我也留意不到............
:66:
你不說我也留意不到............
Domeki 發表於 25-3-2012 03:23 PM

display個陣插旗,個頭又大正面會遮住左大半支(拍埋display個陣)
又會頂住隔離個頭像,好鬼煩:34:
display個陣插旗,個頭又大正面會遮住左大半支(拍埋display個陣)
又會頂住隔離個頭像,好鬼煩
阿噗高達 發表於 25-3-2012 03:25 PM

原來是這樣.......
不過我還是喜歡全隻版本多D~
有時Q版也感覺好過頭像......
反要機械人頭像就接受到...........
:78:
頭像被屏蔽
只係貴價打孖入左索柏同c父
骨仔係心血來潮抽到
有博頭位真係好怪卡
river 發表於 25-3-2012 04:11 PM

chopper堅係貴呀:38::38:
等佢出米新look chopper就好出手啦ching:71:
頭像被屏蔽