Toysdaily 玩具日報

查看: 11258|回復: 65

[分享討論] 新手想買OP POP 路飛+艾斯!求指教!

岩岩睇完頂上戰爭...好想買番對 路飛+艾斯 公奉下!

以我所知One piece 人偶產品...應該以POP為最細緻同最貴...

雖然我都好想儲呢條line...但係冇番咁上下經濟基礎都真係唔洗點諗...

所以我想淨係儲 Luffy 同 Ace 兩兄弟...但係我見 淨係佢兩個都有幾個ver. ...

所以我想請教一下有儲開OP POP 既師兄...

如果我想儲佢兩個最神似既VER...應該買邊款同幾錢呀?

又或者除左POP...仲有邊個系列既 Luffy 同 Ace 值得買呢?

求解答....THX SO MUCH!
求解答呀各位ching!thx!
SEARCH Y拍 POP DX 路飛艾斯個對囉~ 頂上戰鬥造型, 又唔貴.
SEARCH Y拍 POP DX 路飛艾斯個對囉~ 頂上戰鬥造型, 又唔貴.
spreroy 發表於 18-9-2012 03:32 PM

但個對麻麻呀其實....買ace 1.5別注...但我覺得組立個對正....同埋master piece個隻巨大luffy同ace都超正
先唔好計價錢,如果只計頂上決戰個幕,個人覺得組立最原汁原味,POP個SET其實著錯鞋.......請睇圖

佢比人捉左,應該係著緊監犯鞋先岩........

另加自拍實物一張,其實一D都唔差過POP呢......

仁你只求大隻又有高質數的話,POP係不2之選....希望幫到你:64:
回復 5# kc53

唔該哂師兄!我最後係y拍買左對pop,六魚半,

不過依家先睇到師兄講鞋既問題,

但大致上都好滿意,面相都好神似!
回復 5# kc53

鞋錯嘅原因可能係因為佢唔係只為頂上戰爭做型而出,

因為佢有跟埋頂帽,但入咗大監獄都無見過ace頂帽
所以我話只計頂上決戰囉,公喜師兄入坑,快d買多d po上黎啦:75:
回復 8# kc53

哈,我咁多無銀彈入呢個坑呀 /_\

我暫時只買咗呢兩隻,

另外想問 白胡子 出面賣緊幾錢架?

我上網睇到 白胡子 開箱文,好正呀!!

我覺得新果隻Figuarts ZERO 艾斯BATTLE VER都唔錯
回復  kc53

哈,我咁多無銀彈入呢個坑呀 /_\

我暫時只買咗呢兩隻,

另外想問 白胡子 出面賣 ...
wpy0411 發表於 19-9-2012 03:19 PM

Pop,,,真係有銀彈先好玩
好在我同女友一人一半
蒼月遊馬 發表於 19-9-2012 04:11 PM

張相同樓主個問題有乜關係?
晒命?
回復 12# 蒼月遊馬

師兄知唔知 白胡子 正常價係幾錢呀?

我見y拍要15-16魚,好貴
但個對麻麻呀其實....買ace 1.5別注...但我覺得組立個對正....同埋master piece個隻巨大luffy同a ...
iamfinethankuuu 發表於 18-9-2012 06:07 PM

master piece姐係邊隻