Toysdaily 玩具日報

其實在TD上狂插美國隊長垃圾的C兄,有幾多個真係見過大貨是怎樣??

回復  洛迪文

....唔該你真係唔好係度老點,天有眼架!
kingkongbb 發表於 27-10-2011 09:42 PM

只係大家觀點角度唔同, 你咁講咩意思, 你講野好過份, 你呢句話極具冒犯性, 我感到被你羞辱
只係大家觀點角度唔同, 你咁講咩意思, 你講野好過份, 你呢句話極具冒犯性, 我感到被你羞辱
洛迪文 發表於 27-10-2011 11:50 PM

師兄放輕鬆~~

呢排隻 CA 搞到大家都好燥,
睇開 D ,上網大家唔識大家,有時留言唔o岩睇,去玩下玩具,好快無事~~~
頭像被屏蔽
報左案先, 我近排都有 post 過話覺得隻 ca 唔多掂, 雖然我冇買, 但我都有係朋友度攞上手望過~
自問都曾經係 ht fans, wolverine, mark iv-vi, wm 都有入~~亦都有出 post 讚過~

爬返文, 睇到有好多 ching 話有好多所謂既 "淡友", 未見過大貨未攞過上手, 剩係睇過相就亂插一通, 對 ht 好唔公平, 唱到件貨平哂~

首先, 我覺得咁樣其實就冇咩問題既, 有炒家自然就有淡友架啦, 睇左相覺得唔對路, post 2 句插下好平常 je~~~如果件 ca 真係好似 ching 們講到咁 "真金不怕紅爐火", 又駛咩驚咁多?

其次, 我從來冇見過後追既 ht 野跌價的話會跌得好多囉~~就算比人唱得幾淡幾淡, 咪又係平得果一百幾十, 鐘意既人已經一早訂左, 早買早享受, 後追既 "淡友" 想唱淡 d 先入, 有時我覺得甚至係一件好事~~起碼唔會令 d 炒家咁狼, 亦都會令 ht 更加比心機做 d 真金不怕紅爐火既 product 出黎~~

最後, 如果真係玩家, 想買隻 figure 返黎收藏的話, 根本就唔會受 d 咩淡友影響~~反正你買返黎又唔會賣返出去, 出面既市價係升係跌又關你咩事呢 ? 定係你自己都想炒埋一份? 定一或係而家仲有人覺得買玩具同買樓買金一樣, 可以升值好多, 所以先唔鐘意 d 淡友言論?

冇錯, 有好多淡友出 post 既 comment 係幾唔客觀同無聊, 佢地可能真係想唱淡平入, 但邊有咁易丫, 比起數量日增既炒家, 淡友既數量真係蚊比同牛比啦~~

我覺得與其話 d 淡友唱淡, 不如話下點解 ht d qc 同服務愈黎愈衰, d 野就愈黎愈貴好過啦~
唔好意思喇真係, 我就係果d放單既人. 老實講其他野可以算, 個樣我真係接受唔到. 睇過OMG圖之後......我放棄.
只望船長生生性性
同某大大有著同一樣的想,清埋手頭上的單,然後不單,只買現貨,如果做得好的話。做法同eb一樣!
"隻手舉唔起, 咁點飛盾呀大佬,,,"
{:2_111:}x2
負責製衣班人好馬虎下,真係要認住佢地大名∼