Toysdaily 玩具日報

其實在TD上狂插美國隊長垃圾的C兄,有幾多個真係見過大貨是怎樣??

其實大家留意下, 跟本係貨版出得美型化左, 大貨反而改到更接近主角既外型. 之前個版出時我已經咁講:
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=157648&rpid=5298586&ordertype=0&page=14#pid5298586

另外今日見現時點某舖放左隻奪寶奇兵出黎俾大家近距離接觸, 實物又真係幾好, 唔太覺對眼有問題喎.
睇左TD咁多年, 不嬲都覺呢度有部份人怨氣重, 好多投訴, 相信有部份係小朋友. 相反美國好多論壇氣芬好好, 好多讚賞, 起碼無咁多complaint.
Superman出得好就是好...用手機拍還是好看...Captain出得差也還是差...專業攝影+PS還是一樣無所遁形...這件 ...
Magica 發表於 23-10-2011 01:13 AM

咪傻啦,圖b係用Nikon D300 50mm F4.0 iso 1600影架。睇睇exif就知。

用圖b嚟同廣角相比,唔公平囉。

个樣唔講先,但係件衫d色同個肚d紋點解淺左咁多……
其實大家留意下, 跟本係貨版出得美型化左, 大貨反而改到更接近主角既外型. 之前個版出時我已經咁講:

...
洛迪文 發表於 23-10-2011 03:50 AM

好同意你所講,開頭上網睇奪寶奇兵的相,連影相靚的大大都救唔返隻figure,
但拿隊長時,近距離看看,又不是相中這麼差,
而且figure都不太會日日近距敵望住佢個樣,
但事實來講,又真的不是做是好靚,比6分!

至於美國隊長,拿了上手,真的很正,衣服質感和顏色等等,
是繼蜘蛛俠後,HT比了驚喜和誠意。

HT就來在日本開店,HK人再插都這樣,最後HT close HK shop,
以後買HT玩具就死硬!
回復 1# kingkongbb

我明白每個人對玩具嘅要求都唔同,但係呢隻CA的確有好多基本嘅設計問題,個人覺得呢D defect都係因為HT趕出貨而做成,再者,如果樓主話呢隻CA係「物超所值,唔買就笨」,我就唔係太認同吖,我只會覺得隻嘢值55分。
頭像被屏蔽
小弟之前睇過某d大大既圖都比佢地誤導咗所以講過要撻訂,今日親自上去睇過後成個人放心曬,依家等電話中:)~~~~
睇真D今年動漫節(圖B)隻樣板其實前面果兩條紅色帶都係左右有長短,
另外隻樣板衣領都有鐵片,點解果時無人出聲?
本人覺得現貨係咁樣該唔算問題!
而件衫隻藍色跟(圖B)都接近亦唔算什麼大問題!
但如果槍袋皮帶爛既話就真係問題!
高要求人仕覺差,中要求人仕覺得都唔錯,低要求人仕覺得好正添,睇人姐
agree!!:71::71:
我睇過
同版差得多
quincy 發表於 23-10-2011 12:37 AM
因為D人以為插得狠D, 可平D入!~~~~~~見慣!~~~~~~~~
初初睇咗網上某些評論,插得咁狠,真係有啲猶疑。
到今日實物到手先知虛驚一場,雖然唔可以話 ...
magiam 發表於 23-10-2011 12:37 AM
回復  Magica

我再講多次吖,我影呢張相嘅原意唔係想搞drama或者唱袞HT,只係想share俾D未 ...
Demon 發表於 23-10-2011 02:40 AM

佢唔係第一次偷人相攪事架勒......師兄你係相片擁有者可以向版主投訴佢.......版主先會做到野的......:64:
咪傻啦,圖b係用Nikon D300 50mm F4.0 iso 1600影架。睇睇exif就知。

用圖b嚟同廣角相比,唔公 ...
catcat 發表於 23-10-2011 08:15 AM

As usual, just ignore him and treat his comment as a joke/garbage. BTW, he is dead again. :50:
呢隻係可以再好D,但唔會係HT屬於差o個批FIGURE.
佢死症係D軍用品皮帶,唔係過長就係過短,全部梗局,想自救都冇得救.
所以出Post發現件事,畀ht快d去跟進下,冇錯既.

但當中,又係有d批評好似幾無聊,
開張宮圖加實物,花咁多時間PS畫滿線,畀你睇個頭有1mm唔同左位...
對眼又細左零點幾多MM,需唔需要咁認真呀∼?
佢張圖,o係芒睇仲大過figure頭實物,你人眼都冇咁利啦.

笑下HT冇緊要,唔好人身攻擊就OK.
抽下水冇問題,當係口痕講下笑je.

但我見到既係,D人真係又要嬲又要插,
又要畀呢d post影響,帶住負面情緒去買.
咁咪即係貼錢買難受?
頭像被屏蔽