Toysdaily 玩具日報

查看: 5345|回復: 14

[玩具攝影] 大地之巨人---Ultra act Gaia V2!!

終於到Gaia系列!
打頭炮嘅係Gaia V2形態!!
係Ultraman Gaia第26集, 我夢得到Agul嘅力量, 變身成V2形態, 同V1嘅分別, 在於身上嘅黑邊同力量嘅提昇!!
相信V1同SV最少有一隻係魂限!! (出嘅話)
今次隻V2, 真係嘩嘩嘩!!!
身形靚左! 配件ok多! 最正嘅當然係爆地件la!!!
關節亦都夠實!! Bandai, keep住呀!!
Box art

同Glenfire同一風格, 好野!!相信之後嘅Ultra act都係依款包裝!!

特典!!!

全件一覧!!

本體

Ultra act系列終於有肌肉啦!!

一黎就靚頭!

今次頭件用左新關節, 冇以前個啲拗得咁上!

但終於可以向下望!! 以前個啲誓不低頭!!

跪對於Ultra act黎講絕非難事!

咩黎?

件囉!

哈哈! 就係咁用!! 小心唔見呀!

新野---透光頭!

普通

透光

呀哈! 不過...對小弟黎講作用不大!!

新關節!!

光線頭!!

反應幾極端! 有人話好有人話唔知想點! 小弟覺得幾型!!

另一光線件

最正嘅---爆地件!!

今次, 直接去片!! VS UMS!!

XIG小隊出場!! (哈哈! 下次會係防衛隊介紹中提及!!)

擊中!! (大大們應該知道火件從何處來啦!)

Gaia!!!!!

嘿!!

Boom!!!!

衝呀!!

Ding Dong...

出招啦!!

儲氣...

(以下嘅動作, 只要搵到個平衡點, 係唔需要支架!!)

爆炸!!

Bye bye!!

幾時先有Dyna?? 我要齊平成三子!!

Zero: 我都要爆地!!

Glen fire: 我要擺潮pose!!!

Leo: 輕輕的爆!

哥莫拉亦得!!

Waaaaaa!!

後記:

銀油始終都係玩具嘅死敵!! 各大大小心啲玩呀!!
Thx for watching!!
好正!!:$相信係條Line做得最好既超人?:?
多謝樓主詳細既介紹:)哩隻GAIA絕對係對於有買開UA既FANS既一支強心針:handshake:
BTW,樓主你玩到隻GAIA掉色:Q
好正!我遲D都去買
support herculesanakin兄!
Ultra-Act系列每一隻都好快咁分享!
p.s.
點解故事mode唔係救飛機先既:@
r.i.p.甩左d銀油...
呢隻 gaia 好似好抵玩 wo, 好多 effect parts
好快手
好正,一陣出去睇下有無先
好正!!相信係條Line做得最好既超人?
zero2443 發表於 22-10-2011 01:15 PM

我今日拎左再話你聽。
Thx report!  :)

But the QC of it looks bad... :( The head has a lot of "dust" and scars on the silver surface... :(
:77:好多相:73:Qc好似唔錯 入唔入好呢:58:
比樓主既靚相毒到tim:71:,一陣睇下咩情況先入
頭像被屏蔽
即刻諗返起第1集gaia 落地+第1身視點:35:
往事只能........:63:

大大係唔係換心口的件時無左果點銀油:?
係的話換要都睇來要小心d

p.s.想要e 隻的特效件多過本體:(
最後都係忍唔到手bid左:oh:
隻佳亞睇黎幾好玩,但係身染福島後遺症嘅笨呆嘅不知悔改 QC..... :53: :53: :53: