Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

[個人收藏] 經典再現第一回~MAX合金.神魂合體~

家陣2011再睇返都絕對唔失禮嘅合金!:shiny: 有幸地,當年我有入貨 ~ Yeah!:D
其實隔左幾年重寫玩評感覺如何?

有新發現?
睇既角度不同?
我到依家都仲DISPLAY緊佢, 可想言之佢有幾正~
GTO 發表於 13-10-2011 10:07 AM

ching, 我都係 ; 更正嘅係我當年八條魚就買到呢隻極品。而家?咁嘅質素咁嘅價錢,唔駛諗啦
神魂合体在日语里和“新婚合体”的读音一致∼那么,请随意邪恶吧∼哈哈
好想知其實佢同電童有無關係@@
連敗兄:
天元MAX版...算吧.
正式來說是KONANMI版,感覺上玩票性質很重,又當時KONAMI同MAX用同一間生產廠,所以出左那傢伙,好似成批都無3千隻.
現在MAX同KONAMI都好似無係個間廠做合金了...再販機會好微...
warxv 發表於 13-10-2011 03:33 PM

您有好太太買隻天元俾您~~~羨慕ing~~~~~:79:

希望遲d我有錢先入番~~~~:56: 希望~~~~:oh:
神魂一向都係神物,久唔久都見有現貨於玩具店,但價錢就唔好奢望有好價,所以小弟都只可遠望…:42:
咩呢套動畫有出過合金咩 :time:
剩係記得當時出過少量果子同扭蛋...

記得當時睇呢套神魂合體, 真係熱血到暈...
故事一般 la, 不過勝在夠熱血...
不過, d 女角就 :46:
哩隻真係正野,好後悔果時冇買...:56:
唔知而家仲可以係邊度入到:42:
太...太有型啦~
不過好貴, 夠膽既可以去雞旺后追
MAX hasn't released chogokin products for far too long.
anyone knows what happened?
好彩當年睇左唔知邊幾位大大既report介紹入左, 的確係一隻唔錯既合金玩具, 正.
Flash大大,  max 合金最近咪出左左 Big O 囉, 不過價錢就太貴喇, 至於下隻係乜就仲未知.
對於合金玩具, 我諗玩具商寧願出隻新版多過再版
因為再版要用返舊定價, 而家成本咁貴, 分分鐘蝕大本
所以max再版呢隻機會真係微d, 講人氣出隻新版似乎更無可能:$