Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 經典再現第一回~MAX合金.神魂合體~

E+放係神枱中...恭奉:o
神雲..夠晒經典:$

呢隻野可以唔用stand ....單腳起飛腳的大件合金:71:
Very Good!!! Excellent!!!

套動畫本身要機械有機械、要熱血有熱血、要萌有萌、要乳搖更有大~~量乳搖!! 而且作品本身真係幾好睇, 不可錯過!! 哈哈!! :34:
無興趣睇完都有興趣

令我睇呢件係真正有誠意的玩具!:71:
呢隻把劍長到放唔入櫃~~~:( 希望遲d b記出埋其他幾隻 :handshake:

我冇天元max版~~~:79:
報告做得很好,但字體可以大番小小可以更好 :30:
呢隻真係經典野黎,好玩~

好同意樓主,當年買過千,好肉痛,
專登去大埔買,平DD,
幾年後,家下咩野玩具動不動就呢個價
好正嘅report多謝樓主∼ :71:
也許以後會出現在SR超合金也說不定!

呢隻當日真係驚為天人,多方面理念(唔計焗漆手功)都超越左Bandai合金,可惜無以為繼
我嗰隻主要係膝關節兩旁括甩色,其他位都算尚好,喺我呢個粗人手上已算奇蹟:(
又,當年八百幾入手已覺自己"大使"咗.... 今時今日呢個品牌呢個規恪可能3倍價
原來呢隻野係咁正 :handshake:

因我完全唔識佢, 兩三年前係日本貪買左到而家都冇開過出黎玩 :(
dohko,hoying710,cc2ysk:
多謝你地的回應.

gazza1211:
動畫...算是有點冷門.
GAME,機戰好似有出過場...
沒投入感可以理解.

waven:
呢款就無合體的.
HELF EYE的就可以合體了,不過先不說價錢,更過程之複雜確叫人頭暈.

玩具魂:
呀...好似同佢地換左生產商有關吧...

danwong00:
咁就睇你運氣了,不說平,這幾年我都無見過有現貨.

Gainax:
多謝你一直支持.
神魂之後好多人出的相都比我好多了.
所以我今次補回一點清楚一些的相片,介紹也寫詳細一點.

Kimutaku:
有!!仲肯定唔只一篇,之後會有兩款合金魂的都好想介紹多次.

GTO,alexakf:
這肯定是好物!!

superhin:
呵呵,THX!!

fatcheong:
本身是有點鬆的,可能因為設計時都未想到上身原來咁重...

nelngan:
把劍真係夠晒大呀!!難得起仲可以拿得起!!

滴滴仔:
合金玩具來說這傢伙的可動性算是很好了,特別是"含金量"咁高!

Zombie007:
動畫呢其實都有D意思的,最少夫婦檔的動畫就已經不多了.
不過問題可能就是出在太多搖乳場面了,真係太多了...

mushroom:
件玩具真係出得好好呀!這樣的水準不說價錢也是近年少見的.

連敗兄:
天元MAX版...算吧.
正式來說是KONANMI版,感覺上玩票性質很重,又當時KONAMI同MAX用同一間生產廠,所以出左那傢伙,好似成批都無3千隻.
現在MAX同KONAMI都好似無係個間廠做合金了...再販機會好微...

黑仔文:
這問題我會留意下!THX!!

beckham:
玩具的價格這幾年真的升得很厲害!
只有買少D...
EX黑三一,當年仲買得落手,現在再販我看看好了.

s073521204:
呵呵,難說了,出就好啦.

WalkerMachine:
我當時"一擲千金",1.2K算是好狠手!同自己講再無下次.
現在兩三個月都見到有隻咁水位啦...
MB RX-78我都想買呀,又係呢個水位,睇來睇去都唔捨得比錢.

bbf1125:
呀???
開啦!!好野來的.
當年覺得它很貴所以從沒考慮過入手, 誰知現在很多玩具動輒都比它更貴...

這還真是好東西呢~ 要是再發售的話這次我會想要出手的~
ching d相真係好靚

呢隻係機戰k出過之後先留意,睇左套野之後好鐘意
而且max合金都上色,造型,合金量超一流
點知而家市面上都冇晒,間中有都成兩千

不過我堅信會有再版
因為max 合金第一彈gggg係07年再版,第二彈mazinkaiser係09年:57:
所以我堅信就快有......
望就甘望
:71:Very good report!!:71:
I got this one too!!!!!!!