Toysdaily 玩具日報

查看: 7850|回復: 10

PS3 一舖返身,始終都係比佢 win.... (HOME)

http://www.gamevideos.com/video/id/9861

勁到哩,我無想過我有生之年會見到......:shiny::shiny::^:^
:shiny:搞啊!!!

:^今次sony又出招啦!勁!
模擬市民慘了....
好像抄人的意念....
不過好正:shiny:
我自己就唔會為咗呢個功能買ps3啦.......:ar:
:shy:
我始終係wii o既fans
睇完之後更加覺得....
e+講求o既係創意遊戲,wii 就正正做到呢點
但ps3仲要用sim o既技術去做,真係有點....失敗
無可否認,畫面係一絕
但5年後,畫面一樣會進步下去....
所以我還是覺得遊戲重點是創新好玩比畫面質數重要:DD
pure 創意 may not be able to sustain for too long.....
我個人覺得返身理由係, 佢已經唔係一個GAME, 而係一門生意, 網上影院, 商店, 全部網絡化, 就算我只係賣手工藝品的, 也可租用一店舖位置作生意買賣, SONY 將無限商機引入HOME 內, 如此着成功的話, SONY 真係一舖返身哩.....
抄都好有乜所謂?但我唔會為HOME而俾成4千蚊
其實...PS3同WII....各有各市場....係打開機既都明兩部機所行既路線都唔同......
自己鐘意邊條LINE咪去邊度囉....
不過講實在丫....
PS3.....唔好話HD....冇返部咁上下既電視配住黎玩都咪話唔無癮....不過真係唔可以唔讚一讚PS3尼部超級電腦級既遊戲機...

[ 本文章最後由 Horus 於 20-3-2007 11:48 PM 編輯 ]
從人物面相同埋整個 home入面既設計,好明顯係針對歐美玩家。其實以日本大品牌sony來睇,記憶中咁做法真係從未見過,唔通係因為換左鬼佬亞頭所以有咁既決策?
home介面仿現實世界,精彩但少左份親切感。是不是sony想將ps3定性為「娛樂中心」,正如psp不止係手提遊戲機一樣,其實咁做法令產品定位變得模糊,始終要改變消費者固有觀念係好鬼難。