Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 玉皇朝精品專區 (P.23 加入1:1 原大子母幻彩天晶!!)

我依家至睇返上年新年出的龍虎門.............

情梟?是甚麼?
mushroom 發表於 2013-2-9 10:09

我D架餐比晒D FIGURE拿, 8寸雪飲比趙2虎, 城城拿8寸絕世好劍和霸刀, etc.
龍弦咁華麗, 都算有現代感, 比情梟的黎明AL伯揸.
之前, 入左AP明日帝, 從此4寸兵器都有着落了.
:77:
祝 新年快樂
想當年炒起
而家漫畫店賣$10 把
ryan903881 發表於 2013-2-9 10:19

估不到天下兵器都沒人要......:56:
估不到天下兵器都沒人要......
bigtomm 發表於 9-2-2013 07:32 PM

其實只有4吋那些無乜人要..........最多貨係4吋神兵,大宗師些唔講啦

12吋那些其實仲有價,賣100以上。

我D架餐比晒D FIGURE拿, 8寸雪飲比趙2虎, 城城拿8寸絕世好劍和霸刀, etc.
龍弦咁華麗, 都算有現代感,  ...
bigtomm 發表於 9-2-2013 07:31 PM

大家都新年快樂!

終於有一個post係有人回:35:

樓主都好喜愛鱷魚皮包裝啊:58:
得7把天晶姐? 少左紫色??

後期幾款1:8天神兵都嫌棄無入.
樓主都好喜愛鱷魚皮包裝啊
得7把天晶姐? 少左紫色??

後期幾款1:8天神兵都嫌棄無入.
bigtomm 發表於 10-2-2013 07:17 AM

係Edmondlun兄的,不是我的:64:

鱷魚皮我只係上個月高追了一把幻彩天晶

Edmond應該齊左那些天晶,只係我未post圖,因為太圖會lag 機
係Edmondlun兄的,不是我的

鱷魚皮我只係上個月高追了一把幻彩天晶

Edmond應該齊左那些天晶, ...
mushroom 發表於 2013-2-10 10:02

樓主可有去過至高CLUB? 可以問阿貴有無咩12"收左入倉.
樓主可有去過至高CLUB? 可以問阿貴有無咩12"收左入倉.
bigtomm 發表於 10-2-2013 07:07 PM

幾年前已問過,要買的都買左

其實依家的神兵12吋多返出來,上Yahoo睇就知。
哈哈,連德哥果 d 都摷埋出黎,我得閒又露兩手先。
哈哈,連德哥果 d 都摷埋出黎,我得閒又露兩手先。
上下盤 發表於 19-2-2013 11:42 AM

係德哥在天下區,為了證明自己是天下迷放出來的:34:
係德哥在天下區,為了證明自己是天下迷放出來的
mushroom 發表於 19-2-2013 12:25 PM

天下 is just my 15% collection, most of those swords and weapons are came from Fung Chi Ming and Jade Dynasty... :(
天下 is just my 15% collection, most of those swords and weapons are came from Fung Chi Ming and ...
Douglas.M.Saint 發表於 19-2-2013 12:30 PM

咁你係玉郎迷同老馮迷:35:
回復 313# mushroom

大家當年玩兵器純喜歡款式,不會分那間出品,但早期許景琛最仔細,之後玉皇朝在出漫畫前先設計兵器,又變成最經典,而馬 Sir 就慢工出細貨,量大款少。
回復  mushroom

大家當年玩兵器純喜歡款式,不會分那間出品,但早期許景琛最仔細,之後玉皇朝在出漫畫前 ...
上下盤 發表於 19-2-2013 02:37 PM

因為我是由舊著龍虎門(羅殺教)開始睇公仔書,所以只係睇那本書至買那類刀劍。

當然,出刀劍的時候,都算港漫百花齊放的時候,好多人不會只睇一本或只睇玉郎。

大家唔睇某些書,通常都係因為唔係佢杯茶,好少好似歌迷咁敵我分明。

當然仲有一個原因,我無錢買晒所有書:66:

不過我都知有唔睇書但收藏兵器的人。

講返唔同出品,許景深(唔計街霸3)那些我好少入,甚麼古龍,生化,我只係得一把古龍創刊劍,所以唔清楚佢的仔細。

反而我有入到佢出的Q版積木街霸鬥拳皇公仔 (街霸迷)