Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 玉皇朝精品專區 (P.23 加入1:1 原大子母幻彩天晶!!)

淘淘見過1比1無雙劍
terence4788 發表於 3-2-2013 06:08 PM

應該是膠的吧.....

在網上睇到話有馬來亞迷,做了一把1:1天罪給馬Sir
樓主, 個4盒天晶是同期嗎?  個兩支夜光相同唔相同架? 之後個D完美版咩咩版, 你沒有入喇?

4寸寶庫, 我開始時嫌貴, PASS左, 好後來見番, 4草, 已無MOOD矣~
註 我有兩盒5". (現已化晒了)
樓主, 個4盒天晶是同期嗎?  個兩支夜光相同唔相同架? 之後個D完美版咩咩版, 你沒有入喇?

4寸寶庫, 我開始 ...
bigtomm 發表於 3-2-2013 09:09 PM

:64: D圖不是我的,是EDMONDLUN兄的,我已通知佢覆你
巨缺, 無雙 只賣1舊, 當然只是開信刀啦.  本身之前無入巨缺, 無雙我鍾愛, 入多次無問題.

夜光天晶,  ...
bigtomm 發表於 3-2-2013 05:03 AM

:64:想問呢盒係幻彩定夜光?

想問呢盒係幻彩定夜光?
mushroom 發表於 2013-2-4 14:33

夜光質,
幻彩是反光時會呈現顏色. 是後期天晶才有.

夜光十方俱滅?
我只有點數卡版本.

通常我會入初出版, 喜歡的才再入3入4入...
夜光質,
幻彩是反光時會呈現顏色. 是後期天晶才有.

夜光十方俱滅?
我只有點數卡版本.

通常我會 ...
bigtomm 發表於 5-2-2013 05:59 AM

十方俱滅我都係入多個金色版就算

你講三入、四入係咪同一隻色,還是講唔同版本?

你知道完美天晶係點玩嗎?
跟書的1色同版本數入都做得多, 但大大件的我便好少數入, 通常入第1版就算,(當時無人知有第2版), 不過有例外.
完美天晶...就咁塞4舊膠入去...
我話另一把膠野才算完美, 成支子劍篤入去. :47:嘩
跟書的1色同版本數入都做得多, 但大大件的我便好少數入, 通常入第1版就算,(當時無人知有第2版), 不過有例外 ...
bigtomm 發表於 6-2-2013 06:34 AM

我都想找返  成支子劍篤入去的天晶
因為我不是集集看, 所以不太清楚, 想問下子劍跟母劍其實係1把劍拆開定點呢? :? 最後真是把細劍篤入去?? :shy:
因為我不是集集看, 所以不太清楚, 想問下子劍跟母劍其實係1把劍拆開定點呢?  最後真是把細劍篤入去?? :sh ...
bigtomm 發表於 6-2-2013 06:41 PM

我仲未睇到合體,一開始係一把劍,第一期就爆炸;跟住再出場已經分開兩把,至於點合體唔清楚。
咁等你睇左話我聽啦:77:
每個農曆新年都會買本龍虎門新春雙周刊寄去外國比親人.
順手入左龍弦. 3草. 買比情梟玩.
每個農曆新年都會買本龍虎門新春雙周刊寄去外國比親人.
順手入左龍弦. 3草. 買比情梟玩.
bigtomm 發表於 7-2-2013 06:44 PM

我依家至睇返上年新年出的龍虎門.............

情梟?是甚麼?
頭像被屏蔽