Toysdaily 玩具日報

查看: 23180|回復: 153

綠魔魔同愛麗麗都跌破上市價, HT... 神話... 泡沫......

岩岩上yawho, 見到綠魔魔同愛麗麗都跌破上市價,
唔知跟住到ht邊一隻插水!

其實隻綠魔魔我都有買, 覺得e隻真係做得幾好,  :unhappy:
可惜唔係太多人欣賞, 可惜!
mark 5 都插緊水啦~
跟住應該是dx 05同 dx 06 插水
頭像被屏蔽
玩家根本唔需要擔心呢個問題。
下幾隻都一定會扑gar la,永遠都係咁gar la,當C9入市嘅時候,就係大跌市嘅開始。冇乜咁出奇!
隻綠魔係ht近期少有誠意之作  :$
訂價太高,加上太多人認為很好炒,現貨市場飽和,所以散戶炒家只好賠錢殺低
真唔明新貨有乜好炒? 雖然話 limited edition, 但開訂時間有成兩三個月, 要買o既都去o左訂啦. 一早就知冇得炒. 而家新貨插水仲好, 之前唔鐘冇訂o既仲可以執平貨玩下.
d人唸得太天真炒玩具  有錢投資都唔選擇買玩具啦
TRACKER PREDATOR 跌到唔駛一千, 呢隻都係出得好好, 仲有todd又係咁, 我諗重災區會係dx06個排真係勁多人排隊訂野, 呢排新野已經唔見有人排隊訂,泡沫爆破用家之福,ht我諗都唔敢再勁加價
I really like my 綠魔魔. I think it is Hot Toys 誠意之作. However, I'm still not too sure about 愛麗麗. Her head sculpt seems odd to me. May be her lips???
我都有買綠魔....真係好靚, 但無奈俾女朋友捉左去讀返書.....
所以都要低價放左去....10魚....
如果唔係, 俾佢拎去10雞放, 我死得仲慘.....

其實, 都係一個循環黎姐, 供求問題
Figure質素沒大問題,問題是生產量過大,供過於求
回復 12# maxcyeung

Good for you. It is wise to equip yourself with some education. You never know, you may be able to buy all figures back after you graduate and get a good job. :71:
頭像被屏蔽