Toysdaily 玩具日報

綠魔魔同愛麗麗都跌破上市價, HT... 神話... 泡沫......

頭像被屏蔽
我有預感如果呢種插水情況繼續維持到出年年頭的話,HT野一路冇人肯買,HT就會執笠摺埋!!HT好自為之:69:
我有預感如果呢種插水情況繼續維持到出年年頭的話,HT野一路冇人肯買,HT就會執笠摺埋!!HT好自為之
wiswis 發表於 17-10-2011 03:07 PM

執笠摺埋就應該唔會,
因為ht 的野,都係有質素的.
而且外國,及大陸市場都唔細..

但係,我相信ht 的做生意,對客人手法,
已經令好多玩家反感,
又加上產品唔保值,
一定會小左一大批fans 了,,,,,,,,:52:
執笠摺埋就應該唔會,
因為ht 的野,都係有質素的.
而且外國,及大陸市場都唔細..

但係,我相信 ...
E神 發表於 17-10-2011 03:12 PM

估唔到M記,EB同HT氣數已盡,3A就乘勢掘起!真係有三家歸晉FEEL呀!
冇計,
阿 侯核 兄,
比勝利,沖昏了頭腦,,,,,,,:38:
其實ht好好控制出貨量咁先唔會因趕工而質數下降.........咁先會少d人撻訂^^眼見好多師兄都係貨不對辦而撻訂(炒家例外)qc 好d唔好成日要人山長水遠出黎換..... 你估個個住附近咩.....
各位ching有無留意到 y拍有個情況,
d炒家好興逢星期五六日,
張d價提高幾魚,
跟住到星期一又回復正常池
:67:
回復 143# TonyM

Really???????????????????????????
產品太多, 太密,

員工質數ma ma........藐咀藐舌都見過............(比錢您賺, 養d咁既人, 條氣有d唔順)

對上一次訂野, 應該係美國隊長, 之後果d batman, jocker, monger都冇訂....................第日都減少買.
以前大家覺得, ht 唔反出,

之前條方程式係: 有新產品出, 就去訂, 就算有d手緊, 都會就下, 因為如果錯過左, 就買唔反, 要去 bid 後追, 仲貴.

但有左番出後, mark 1, mark 2, jocker ver.2, 即係比大家有個幻想, 就係有可能而家唔買, 第日有機會買到更好的ver., 咁唔急玩, 再等一等先, 再加上網上咁多得bid, 比我都唔訂啦.
已後唔洗訂HT....已家大把平貨!~~~~~~好野
HT勁多隻跌穿價!~~~~

以前大家覺得, ht 唔反出,

之前條方程式係: 有新產品出, 就去訂, 就算有d手緊, 都會就下, 因為如果錯過 ...
good886 發表於 18-10-2011 12:40 PM
各位ching有無留意到 y拍有個情況,
d炒家好興逢星期五六日,
張d價提高幾魚,
跟住到星期一又回復正常池
...
TonyM 發表於 17-10-2011 06:42 PM

提價都死啦 mark v  都快穿啦:34:
I observe that HT is giving up HK market and concentrate at Overseas market, e.g. Japan, at least Japan's Yen rate is higher now. And 2nd point is cut VIP discount rate and benefits, just bcoz they don't care HK's buyer anymore........ :79:
我有預感如果呢種插水情況繼續維持到出年年頭的話,HT野一路冇人肯買,HT就會執笠摺埋!!HT好自為之
wiswis 發表於 17-10-2011 03:07 PM

唔會啦, 來緊ht廣州玩具有展出, 一次清晒d死貨啦, 我上海朋友特登話會去掃貨, 所以
有國內玩家, ht都睇唔香港呢d玩家啦,話之你唔買:67:
已後唔洗訂HT....已家大把平貨!~~~~~~好野
HT勁多隻跌穿價!~~~~
bearbearwolf 發表於 18-10-2011 12:52 PM

唔係架岩心水訂好d:45:安安樂樂, 次一級咪睇下有冇平貨囉:45: