Toysdaily 玩具日報

查看: 13925|回復: 65

[玩具報告] [價錢帖]魂Spec Dragon MBD-01A量產機

:43:

先報價,後出圖!:78:

國寶李小姐預訂價狗齊頭,現貨金價每安士99x!:64:

前言
自從上次魂限D2同D2冇訂,到忽然身痕後追不果,但係又突然好戲劇性地由好友無條件未開盒原價轉讓,情形非常之反高潮!

有見及此,小弟雖然唔知呢隻量產機既來頭,睇卡通亦未追到佢既出場,不過都仆到去訂,以免日後再次後悔,鑄成大錯!

好!先來個開箱圖!:78:

輸送盒!

外盒!

吸塑內容!

說明書!

「金屬」骨架!(又係之前既設計,已經第四隻,冇新意之餘,今次仲衰到腳板細左,企都企唔穩!失敗!)

骨架最大可動!

上甲ing!

組裝完成!

整體黎叫做乜野都有囉!有D1既槍,D2既膊頭炮,有D3既心口sensor!總之就乜野都有d,感覺好周身刀囉!但係做得嘍囉機,相信係冇張利!
:38:

準備出擊!

排隊出發!

踩實彈射器!

等大佬行先!

出發!

飛呀飛~~~飛呀飛~~~

到達現場!

跟實隊長!

四周巡視!

返基地影合照!

後記:
1. 有師兄話紅色油漆表面有塵窿、泡泡....不過我呢隻冇!

2. 訂玩具之時,知道who are you做緊88x呢個價,不過為免勞氣,又希望有良好既服務態度,所以比多廿皮去左國寶訂!

3. 拎埋三隻主角影相之時,拎隻D1同新買呢隻比較,發覺D1偏黃,究竟係真係咁,定係擺得耐受UV感染變黃呢?相信都係後者,遲d全部黃哂就唔覺架啦!

4. 量產機腳板細左,balance真係爭d!

5. 冇愛冇錢又唔會後追既師兄,呢隻真係睇左就算!

完!:64:

:43:la...la...:43:

:65: 量產雞係堅好揪得過主角雞.................

隻量產雞膠白色......有dd國貨feel咁:(
D1 Custom coming, please order later.:he:
樓主見你四隻齊哂更令我覺得通販既D1更加可愛......

量產機要入多幾隻,咁先至夠疊馬吖麻

快 D 入多幾隻啦:p
齊line 人:38:..........
唔好呢個series,so 無咩感覺:45:
量產機要入多幾隻,咁先至夠疊馬吖麻

快 D 入多幾隻啦
benbenben4213 發表於 6-10-2011 01:08 PM

烤雅包U?你又入左幾多隻呀?我一隻夠囉!:67:
齊line 人..........
唔好呢個series,so 無咩感覺
elvischoi 發表於 6-10-2011 01:10 PM
情況真係咁差嗎? :67:
BTW....THX 威仔 report with nice photos......:64:
烤雅包U?你又入左幾多隻呀?我一隻夠囉!
常威 發表於 6-10-2011 13:19

呢條 LINE 我無開噃

所以唔關我事:DD
點解keyword 有 卡通, 高潮, 好友?:o
齊line 人..........
唔好呢個series,so 無咩感覺
elvischoi 發表於 6-10-2011 01:10 PM

TV D1 not buy yet, D1 Custom is coming, D2 custom may be later, the road to full line is still long.:o
點解keyword 有 卡通, 高潮, 好友?
Panzer 發表於 6-10-2011 01:36 PM

曾經提過「反高潮」一詞,可能就係因為咁囉!:67:
:blame:劈佢老鼠

D2 D3 都係7百幾蚊(定價), 呢隻反而9百幾, 值咩?