Toysdaily 玩具日報

查看: 8603|回復: 38

[玩具報告] VTS/DAM 黑鷹 "Sergeant Eversmann" 艾中士 (6/10新加外拍相)

VTS/DAM 黑鷹 "Sergeant Eversmann" 艾中士

Ridley Scott 2001年嘅 Black Hawk Down相信係不少軍事愛好者心目中的經典, 小弟亦不例外.

所以遇到VTS/DAM呢套 Operation Gothic Serpent SOMALIA 1993 - Chalk leader 75th Ranger TASK FORCE RANGER時, 只有乖乖的付鈔.

小弟呢隻隨意做了少許舊化, 另右腿補加手槍一把.

去相:

上半身, 附有軍人名牌.

頭雕係眼神方面幾好.

素體優良, 動作方面無問題.

夠粗壯, 撐得起套軍服.

手套+鐵線手配搭. 拿持槍幾就手.

可惜手套正面彷皮料太弱, 小弟
用攝子時粗手粗腳弄花了少許.

另外穿上時亦爆左線, 相信和彷皮料嘅彈性, 與及小弟嘅暴力有直接關係...

擺幾個POSE睇睇先.:43:

頭雕其實係戴左頭盔會順眼D, 似D.

下半身, 小弟最唔滿意嘅部份.

件ALTA護膝嘅膠件好易甩, 用魔術貼亦顯得太厚.

Altama沙漠靴感覺似做細了少許, 手工亦一般.

M16A2, 實物新品好膠, 舊化要重手D.

頭盔算係所有配件中最精彩, 造工唔錯.

頭雕近影. 似唔似見人見志, 但確係老左十年.

塗妝算水準以上.

呢張純粹手痕, 不喜勿插.

扮下電影海報POSE先.

外拍:

總結, 76分.

袋仔/防彈背心等都算有水準, 頭雕幾好. 附上片未重點配件SDU-5E紅外頻閃燈, 加分.

但件3色沙漠迷彩衫, 衣料簿, 口袋裝假狗方面, 小弟就唔多滿意啦.

護膝及沙漠靴都各有問題, 整體配件水準不一.

接著推出嘅款式, 相信小弟會觀望一下, 睇過TD大大們嘅評語, 及睇過現貨質素, 至再考慮購入與否.

各位帥兄, 請請~

:64:

舊化做得好靚.:71::71:
CATCAT兄又放毒:no:頭盔的確好正:handshake:
貓貓你又黎,要出就出女FIGURE啦:blame:成屋都係佬好唔平衡嫁:DD
好型呀

軍事figure真係別有一番魅力
大大好勁呀!想問問大腿側的手槍是大大追加的嗎?
貓貓你又黎,要出就出女FIGURE啦成屋都係佬好唔平衡嫁
O暈 發表於 5-10-2011 11:39 PM

OK!

凡兄弟所要求, 理應盡力完成:

大大好勁呀!想問問大腿側的手槍是大大追加的嗎?
borisasf 發表於 5-10-2011 11:46 PM

YES, 小弟係配件寶箱中胡亂找來代用的, 非M1911.:64:
好正!
題外話, 喜歡black hawk down 既大大有冇睇呢本小說?
精華報告:71:
毒發了,經旺角希望見佢唔倒:69:
睇多次毒癮又發作,除左下半身之外,其他地方都好吸引
CATCAT 又放軍事神經毒氣...:he:
Support catcat兄:)~~~
black hawk down哩套戲小弟都好喜歡~~~
黑鷹要支持下!!~~~~~~~:71:
精華報告
毒發了,經旺角希望見佢唔倒
Oldcat 發表於 6-10-2011 01:24 AM

Thx!

見唔到,有難度,不如練下視而不見好過。