Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 好SAD!應該中了IRONMAN V「六神合體」貨!

我都係尋日拎,即場開左手軟膠位有問題,換左返home一玩到手甲成塊掉出黎都唔知肯唔肯再換
在下算係新手, 第一次聽六神合體既名詞,
真係好不幸, 希望樓主可以換得到啦...
(估唔到HT咁都做得出)
上次朋友拿mark 6時,都有類似情形,左手有事,胸又花,腰又多一點點水泡,腳又有事,
佢show過比我睇,又真係好明顯有問題,奇奇怪怪。當然最後有得換。
佢第一次玩hottoys,話怕怕了,覺得換件好煩。
(佢係好遲訂和遲拿的!)
咁大獲??????????:@
i'm sorry to hear that :(
回復 19# kevinwong4ever

我只係覺得奇,但不是話一定「六神合體」貨,因為我好少見這麼多處有問題的ironman
六神合體貨不一定有大問題,所有貨係工廠刀係合體出來。parts有事,貨就有事。
是QC問題,可以叫[次貨],why? 問 ............
我試過! 當時整mark 3, 燈唔著,頭罩脫落! 成隻返廠整。 之後返嚟嗰隻,明顯見到啲甲有色差! 即係張唔同期嘅件組成一隻比我! 因為唔同期嘅,溝嘅油有輕微深淺色!
六神合體貨不一定有大問題,所有貨係工廠刀係合體出來。parts有事,貨就有事。
是QC問題,可以叫[次貨],w ...
bababa 發表於 5-10-2011 01:21 PM

六神合體唔一定只係廠出黎 , 係鋪入面d員工都識得玩六神合體
其實早點取貨會好點, 至少唔會比六神合體你....
Smarties8 發表於 5-10-2011 01:24

但亦唔好拎最早果批未修改"試品"...拎早貨下一批改良品最好~
衣家D 12寸咁貴, 又多DEFECT, BODY 易爛,又易溶衫, 係咪要念吓收手咪再買12寸呢?
六神合體唔一定只係廠出黎 , 係鋪入面d員工都識得玩六神合體
歐比旺.肯諾比 發表於 5-10-2011 02:09 PM

agree ah, there's also such a possibility, but no proof yet
歐比旺.肯諾比 發表於 5-10-2011 02:09 PM

一定有la! 我見過佢哋有成排圓形貼紙,唔係翻pack用嚟做乜?
我都換過 parts啦 HT老闆做到明係玩六神  勸玩家你唔玩大把人玩我d公仔  叫人唔玩就好好享受生活
一定有la! 我見過佢哋有成排圓形貼紙,唔係翻pack用嚟做乜?
apollovin 發表於 5-10-2011 04:54 PM

有腦都會諗到啦 , 唔通下下換完parts真係拎返廠咩.