Toysdaily 玩具日報

查看: 10684|回復: 43

[分享討論] 好SAD!應該中了IRONMAN V「六神合體」貨!

小弟原本已退出了TD界,但因之前訂了MARK V,所以都去提貨。
其實早在大個月前,HT已有電話叫小弟去取貨,但小弟去CHECK貨時,發覺個日的貨,上色好差,所以當日冇取到貨,留至昨日(14號)至去取,(因前日職員致電,到十月十日,再唔取貨,就會取消張單),所以小弟至會拖到昨日至去取貨。
好了,上到去,CHECK貨,睇了兩盒,大致冇問題,亦唔阻人做生意,所以好順利揀了第二盒走。
其實小弟係SAD貨王,又住得遠,所以就係附近商廈樓梯位,開盒睇貨,冇事就最好,有事就即刻拎去換,唔想SIDE時間同車錢。
點知一睇,發覺BODY好花,仲有好多原本塞有絕緣膠片位,冇左條膠片,心想唔通係工人哥哥姐姐裝漏左?
於是走返去換,同小弟換個位姐姐,態度沉默,不過尚算有禮,終於同我換左個BODY同胸夾,又俾返的「絕緣膠片」,塞返入的隙位內。
但小弟回家再CHECK真件貨,發現左手拳頭,有刀痕,右手軟膠關節位有磨損,一個一個窿咁,頭後尾枕有大劈油,左邊大脾有手指模印,(印在油上,抹唔甩個隻),咁都唔算!最離譜就大脾位,係冇左摭掩鏍絲位的膠塞!
呢個時候,我想,唔通呢隻貨,係當初有問題打回廠的貨?之後,再六神合體咁,裝返出來,重新入盒,拎出來賣過?
而家小弟決定拎返去再換過的組件,但唯一擔心,而家佢話只可以換一次,唔知佢地仲會唔會同小弟再換呢?
唉!HT的貨真係越遲取,越擔心....
頭像被屏蔽
其實早點取貨會好點, 至少唔會比六神合體你....
小弟原本已退出了TD界,但因之前訂了MARK V,所以都去提貨。
其實早在大個月前,HT已有電話叫小弟去取貨, ...
我愛媽咪 發表於 5-10-2011 01:16 AM

大大換左一次(BODY),,,,,
相信職員未必幫你再換了,,,,,,

ht 的燈太暗了,,,,換野都好煩....
仲有只可換一次,,,,,,,想check清楚小小,,又會比人話 驗c官,...:42:
小弟只係換左BODY,不包括頭、同四肢。(因女職員,話BODY有問題就拆晒的手手腳腳出來,換BODY俾你)
所以今次換手手腳腳,唔知得唔得?
我都未拎 , 好怕中sad tim
大大太唔好彩鳥.........希望佢肯換比大大你
有無相先???
HT整體的質素下降緊
touch wood 我兩隻都1 take ok
樓主快d 拎去換:42:
POST D 相上黎 睇下~THANKS
我之前去EB拎GOD小龍都有類似情況!
一開盒check,隻手鬆,靚女主動換過隻比我,不過只係換個body!返到屋企認真check,發現個佈景花左&少左條手繩!不過唔想為左少少野,咁麻煩拎去換,因為盒野好重!
但我覺得靚女應該一早就知我個盒係sad貨,因為佢開第2盒換個body比我果陣,我發覺佢果盒d野擺得整齊好多!
絕對有可能係六神合體拎返出黎賣,上次換過d背又花,有d又甩油 甩到一忽隻冇左層皮果隻
有d隻腳又多撻迪 乜都有,係換貨果陣先特別多哩d野
我都係好彩一次無事∼祝師兄好運換到貨~
我都同樓主一樣情況,話唔定一路都係我嘅換緊你你又換緊我嘅!講真如果係我自己玩壞嘅,我一次都唔駛你 Hot Toys 換!而家明明係你 HT 出廠就有問題嘅 sad 貨,點解要我地消費者嚟承擔?乜嘢叫做只准換一次?!你俾盒新嘢我唔係應該靚靚仔仔乜嘢問題都冇㗎咩?舖頭個幾位態度又差,咁大個牌子有冇學過點做客戶服務架?!真係火都嚟埋!
係可以換,只要係未換過嘅parts都可以換,所以師兄可以放心。