Toysdaily 玩具日報

查看: 6657|回復: 14

[玩具攝影] ROBOT魂 AILE STRIKE 追加[限定-SWORD &LAUCHER]

第一次買ROBOT魂, 去相!:43:

出擊!

STRIKE SWORD VERSION

AILE STRIKE

總結:
可動性:
-可動性頗高, 裙甲大大改善,可以擺出屈膝等動作
-肩膀位和MG一樣, 可作出有限度擺動, 令動作更型
-頸位有一定長度, 但不夠長, 可以令下巴垂低, 但還需改善
-腳掌位, 有二節位, 做屈膝時, 動作更逼真.
-大肶關節也作出大幅度改善
-腰間也有二節位, 令整體型態更吸引.

顏色
-整體顏色尚可接受, 但有出界, 色差得問題.
-重災區在肩膀和頸之間
-細節位的顏色不能反映

附件
-整體的唔錯, 唯一不足既係個台, 唔知點好!
-個貭唔夠大.
-可讚係個噴射器, 比例好好, 夠輕, 唔會令到機體向後.

整體VS$$
價錢算合理, 質感唔錯, 耐玩性高, 武器比較少(老屈出第二SET武器:63:).
nice decal work :71:  i wished i had the skill for doing the same

I'm not a Seed fan yet this Strike Gundam is definitely one of the best gundams of this line.
正 :71:
.....................
嘩...:Q 大大你加左D水貼之後好正:$ d相又影得好:handshake:
嘩... 大大你加左D水貼之後好正 d相又影得好
小人物 發表於 2-10-2011 10:37 PM

師兄過獎, de 水貼可以用返MG那盒的貼子. 大了少少, 用就一就或crop少少就ok
正相!! 加埋水貼真係冇得頂~~~~ :71:
正相!! 加埋水貼真係冇得頂~~~~
Zombie007 發表於 3-10-2011 09:25 AM

多謝師兄, 我想買埋限定武器!!!
各位師兄, 先上載起飛畫面時!
第一張好正呀:$ 我真係好想買武器set..但3魚..仲貴過本身隻strike..真係買唔落..:help:
ching既相好寫真...資料都好豐富
水貼係唔錯,但色彩都唔少
我想問下各ching,有冇突擊既啞色水貼嫁?
如果ok既,都預返d錢買突擊同訂裝備算,唔急玩的!
最後個張相睇到真係好醒神!!

後日出mk買!
點整到咁靚--""
第一張好正呀 我真係好想買武器set..但3魚..仲貴過本身隻strike..真係買唔落..
小人物 發表於 5-10-2011 07:40 PM

Honestly, it is bit expensive. We are talking only weapons. But, no way, must buy haha.
Go, buy it before it is too late
ching既相好寫真...資料都好豐富
水貼係唔錯,但色彩都唔少
我想問下各ching,有冇突擊既啞色水貼嫁?
如果 ...
F.S.飛煞 發表於 5-10-2011 07:51 PM

THANKS CHING REMIND
各位師兄, 加左相係一樓!