Toysdaily 玩具日報

查看: 18252|回復: 36

[玩具攝影] 【世界大戰抺黑宇宙了,Can you feel??!!】SHF MASKED RIDER KAIXA

想當年有日時運低比我睇到由郭晉安主唱幪面超人555主題曲嘅MV,嚇呆之餘但卻入晒腦,連歌詞我都記得,真係.............:31:

雖然港版主題曲嚇人,但套劇卻好精彩,劇情不用多講,已經有好多帖詳細介紹過,都係集中睇返玩具。

盒面設計一般,黑襯紫,包裝就識得用紫色,但玩具隻眼就用藍色,真係激死..........:26:

內容尚算充足,劇中登場過嘅武器都齊全,可以講應該有嘅都有齊。

感覺上KAIXA鐵腳好似比FAIZ較輕,整體感覺冇FAIZ咁聚手。不過重量唔係重點,關鍵在於造型,KAIXA整體完成度比FAIZ高出很多很多。

要模仿劇中招數如KAIXA SLASH或GOLD SMASH,一樣冇難度。

總結嚟講,是次SHF最大嘅缺點就係紫眼變藍眼,指頭冇銀色(但相信日後整個系列都欠奉),而其餘都冇咩好挑剔。

最後再送上兩張合成圖,希望冇傷到各位眼睛。

見到Topic笑了
I Can Feel!
聽聞是由黃祖藍幕後代唱!
等跌價先入
冇紫眼真係差好多
QC都幾差下咁
正,特別系最後兩張合成圖
見到Topic笑了
I Can Feel!
聽聞是由黃祖藍幕後代唱!
歪不正 發表於 27-9-2011 02:38 AM

如果王祖藍唱既唔會咁難聽呀嘛!

個主題曲我都入左腦......有時d歌真係越奇怪越入腦

冇玩開拉打,就咁睇我覺得隻kaixa出得幾正
btw nice pic!:71:
< 我變身幪面惡徒便熔掉 > 以下哪個才是正確答案 ?

A 我變身 ! 幪面惡徒便熔掉
B 我變身幪面 ! 惡徒便熔掉
C 我變身幪面惡徒 ! 便熔掉
D NONE OF THE ABOVE
不過講開又講...
新拉打片來講以 '劇' 角度 , 拍攝手法來講係好睇左
但主題曲真係愈來愈退步
頭像被屏蔽
good photo!
thx for sharing!!!
:77:
< 我變身幪面惡徒便熔掉 > 以下哪個才是正確答案 ?

A 我變身 ! 幪面惡徒便熔掉
B 我變身幪面 ! 惡徒便熔 ...
玩具 發表於 27-9-2011 10:54 AM

我都諗過呢個問題:DD
我覺得係B
個主題曲我都入左腦......有時d歌真係越奇怪越入腦

冇玩開拉打,就咁睇我覺得隻kaixa出得幾正
btw nice  ...
waven 發表於 27-9-2011 10:44 AM

你應慶幸冇睇過由郭晉安做主角&#22021;MV,當你見到佢著住件斗蓬同班靚仔走&#22175;走去&#22000;陣,真係.....

但世事就係咁神怪,每當提到555,腦海裡就自自然然響起喱首歌....
謝樓主分享,
我唔鍾意「儲錢o厄人」,所以對呢隻興趣不大。
會睇心情先入~~~

又,555真係好好、好好、好好、好好睇。
除o左外型太「創新」之外,
內容極有舊拉打原素。
..........要講劇情、真係有排講。

又,笨大,你隻木場勇次唔好玩限定呀!!!!!
如果王祖藍唱既唔會咁難聽呀嘛!
davidki99 發表於 27-9-2011 09:05 AM

同意!!雖然王祖藍唔係話唱歌好好聽,但至少唔會個個字都走音。
同意!!雖然王祖藍唔係話唱歌好好聽,但至少唔會個個字都走音。
iorik 發表於 27-9-2011 12:03 PM

X 2

如果呢個水準都出到街,
已經唔需要搵代唱啦~~~~~
謝樓主分享,
我唔鍾意「儲錢o厄人」,所以對呢隻興趣不大。
會睇心情先入~~~

又,555真係好好、好好、 ...
Garycharm 發表於 27-9-2011 11:59 AM

多謝!
哈!!我要諗&#21655;一陣先知你係講草加雅人,但你不得不承認選角非常好,佢成個外型真係幾乞人憎。

另外木場你可以放心,一定限定,仲附送Kaixa頭紫眼版,問你死未!!?