Toysdaily 玩具日報

查看: 6082|回復: 37

[玩具報告] SHF小分享~ワイルドタイガー(+相)

小弟的處男作,請多多支持:64: ,大家一齊 狂野地唬一回吧!!!!!!!!!!!!!!
各位C hing,小弟已加相到p.3,請移玉步到p.3:64:

ワイルドタイガー(Wlld Tiger/狂野之虎) 正義の壞し屋(正義的破壞狂)真名:鏑木・T・虎徹 
    'Tiger&Bunny' 主角,富有正義感的熱血男子漢,由於在保護一般人時常常
不顧一切的導致器物的損壞,所以被稱之為「正義的破壞狂
」。
     在業界已有十年經驗,可是因為常常不經思考就行動,所以
人氣並不高,作為英雄的評價也只在中下。
     被交易到「APOLLON Media」公司後,被迫和
巴納比組成英雄搭檔。
     把巴納比(Barnaby)稱為兔子(Bunny),因
為其裝備有兩隻向上伸延、像兔子的耳朵。
     雖然做事常常不經過大腦,但是也同時是唯一一個可以不顧
分數與名譽自我英雄化的英雄。
     太太在五年前病逝,目前有一個九歲的女兒楓,虎徹為了向
她隱瞞自己身為英雄的職業,將她託付給自己的母親照顧。
   作為NEXT能力者,他的能力是「在五分鐘內維持常人1
00倍的身體能力」(hundred power),啟動這項能力時身體會發光。
     在一次能力增強爆走之後,跟著使用能力的時間縮短開始有
明顯減退的趨勢。
by維基

狂野地唬一回吧!!!!!!!!!!!!!!

今次既SHF Wild Tiger  關節方面qc做得幾好 但上油方面qc偏差,出界情況常見,同埋太少貨,但水準上仍做到劇中既贊助商廣告
而今次
仲好良心地附送左印有Wild Tiger和鏑木.T.虎徹的英文字句/羅馬拼音的綠色地台
[/url]

仲有劇中' Wild Shoot' 射出繩索動作既道具

跑呀跑   :43: 走得快好世界:x

能力結束5秒內!?

Good Luckモード

3..2..1 Over Now

當然,最後仲有Good Luck mode既大拳頭

Wild Tiger作為Bandai 係Tiger&Bunny條line既頭炮做非常好,再一次證明笨大肯出力去做每件產品既話質素可以好好,希望下次既Bunny都保持到咁既質素同價錢(唔好加價:69:多3xx),亦祝各位早日好價入手,更希望各位睇第二季睇得開心:DD,多謝支持:64:
各位C hing,小弟已加相到p.3,請移玉步到p.3
Support,尾二果張影得好好!!:71:
support lz處男作
actually i have not seen the cartoon,:66:
Support,尾二果張影得好好!!
Lobo 發表於 25-9-2011 18:07

ありがとうございますだ:64:
support lz處男作
actually i have not seen the cartoon,
zero~004 發表於 25-9-2011 18:09

感謝支持zero兄支持:64:∼
支持Hero,加油:^
頭像被屏蔽
末睇過都支持:71:
十卜十卜~~ :71:
我係桂正和fans~
佢設計既超人真係唔錯~~~
Calvines兄既tiger報告都做得好詳細呢:)
Good job:71:
愈睇愈傷心:die:

衰記遲一日派貨既話我應該仲可以合理價買到,,,而家炒到上天了:help:
睇左好多個佢既POST~~真係幾型仔~!
頭像被屏蔽
支持Hero,加油
F.S.飛煞 發表於 25-9-2011 19:01

感謝FS兄支持:77:,身體好返d未呀?
Support,加油,再多D相就更正la
聶風 發表於 25-9-2011 19:08

C hing,就憑你呢句我決定呢幾日加相,多謝支持:77: