Toysdaily 玩具日報

[其他] 埋怨貼!SCM 109中左超級SAD貨!(店舖退貨不能/口\!!!)

今日入左隻108
不幸地...同C兄一樣隻左手有同一問題...(今次到左手了= =)
好在用AA膠勉強都叫 ...
凱獸王 發表於 1-10-2011 01:56 AM
上臂可以落AA膠的位太細太窄,要在接合後再在夾口表面落少少AA膠,等膠水自己流入夾口,先至可以痴實,但亦係這個工序,令到關節痴死。真係要好小心,先至搞得掂。:(
上臂可以落AA膠的位太細太窄,要在接合後再在夾口表面落少少AA膠,等膠水自己流入夾口,先至可以痴實,但亦 ...
HighLamb 發表於 1-10-2011 06:12 PM

我曾經成功過...
但係枝AA膠冇咁好痴力...最後都係比我扭爆左=_=

送上佢曾經復原既一D圖~_~"

ROCKET PUNCH \口/!!:*
回復 47# 凱獸王
你要在夾口位上面再落少少AA膠先至痴得實的,好似呢張相咁,D膠要出晒黎先至實。

膠乾後可以用水磨沙紙磨翻滑表面。
岩岩頭先都入左2隻guncannon,仲平過我入左$!$*的gundam:73:但係109隻手都係中招而家都係要搞搞佢
回復  玩物王
真係要小心,做日本仔貨好鬼煩...........我以前都有做日本仔D電子產品,真係好頭痕....
搞 ...
HighLamb 發表於 26-9-2011 12:07 AM

ching隻手轉唔到你點整?_?
已反影問題, 隻手搞唔搞得掂, 搞唔掂PM聯絡方法給我, 仲有少少貨~
玩物王 發表於 1-10-2011 01:19 AM

ching你有冇貨可換?我隻109乃左野斷手..方便p1pm我
ching隻手轉唔到你點整?_?
slsl5648 發表於 3-10-2011 09:55 PM

教學:如何拆開 SCM Ex 雷射大炮
首先工具,以下是我所用工具,都是普通砌模型工具。

呢隻 109 號右手臂唔轉得

拆隻手臂出黎:

之後就用刀沿夾口慢慢戒,要好耐心慢慢做,做得太心急的話就會整壞件。

前後都要戒:

開到咁上下有少少開口時,就可以用個平頭眼鏡鑼絲批撬開個夾口,咁就開到:

其他零件都基本上用呢個方法拆開,拆開後就可以將原本可以活動的地方造返活動。

復修後的109

ching你有冇貨可換?我隻109乃左野斷手..方便p1pm我
slsl5648 發表於 3-10-2011 10:02 PM

我唔夠權限出pm, 你pm電話同email俾我, 我contact你, ok?
我都唔夠,我比email你,slsl5649@hotmail.com