Toysdaily 玩具日報

[其他] 埋怨貼!SCM 109中左超級SAD貨!(店舖退貨不能/口\!!!)

回復 27# 凱獸王

唔好意思, 用錯account, 已send email
今日買左,左手上臂不能轉動。經過一翻研究後,應該係生產組裝時手臂紅色部件落得太多膠水,令到膠水流入上 ...
HighLamb 發表於 25-9-2011 08:44 PM

紅色上臂是用超聲的, 應不會有膠水流出
紅色上臂是用超聲的, 應不會有膠水流出
玩物王 發表於 25-9-2011 09:15 PM

有膠水漬在夾口位喎,肩頭上臂位轉唔郁又點解釋?
以前舊版D盒有吸塑窗口,件貨唔開盒都可以睇到,近呢幾期改用密封口,變左好似買盒蛋咁,買到次貨都唔知。: ...
HighLamb 發表於 23/9/2011 23:54

這些地方有開透明窗口也不一定看到的......試過買scmex的z高達在外邊看完好無缺的......
打開來玩時才發覺其中一個關節給膠水粘死了......
有膠水漬在夾口位喎,肩頭上臂位轉唔郁又點解釋?
HighLamb 發表於 25-9-2011 09:29 PM

咁應該係check件時發現超得唔好果D, D工人補膠水補多左:79:
回復 35# 玩物王
真係要小心,做日本仔貨好鬼煩...........我以前都有做日本仔D電子產品,真係好頭痕....
搞完隻 108,到要搞隻109,呢隻109兩隻手臂都有事,右手唔轉得,左手第二節關節完全疵死唔郁得,已經湯開隻左手前臂,紅色關節柱同灰色關節完全被疵實,無銅支在手,所以只有明天買到銅支,先至可以繼續......:54:
此次真是災情慘重......
倒是RX-78 再版重製了好幾次
都沒這問題
請節哀  

我身體跟肩膀連接的球形關節   因為整隻機體入GIAI墨線(比較不會粘棉絮 但是侵蝕力強)

身體球關節周圍居然都裂開了 整個鬆軟

一怒之下AA膠黏死 反正肩膀那邊的可動度影響較少
估唔到今次咁多人中左招-,-
真係要有運氣50%+金錢50%先好入今次隻鐳射大炮...= =!!!
囧"
經過兩晚工作後,108同109已經回復100%活動能力。:$

sad 貨 sad 到有雞紙 擺到明係sad 貨 都出貨 強國+笨大 = SAD DAI
sad 貨 sad 到有雞紙 擺到明係sad 貨 都出貨 強國+笨大 = SAD DAI
-00- 發表於 30-9-2011 12:27 PM

之前有隻高達都係咁斷手..都係自行搞妥...

已反影問題, 隻手搞唔搞得掂, 搞唔掂PM聯絡方法給我, 仲有少少貨~

今日入左隻108
不幸地...同C兄一樣隻左手有同一問題...(今次到左手了= =)
好在用AA膠勉強都叫恢復左佢既可動...:55:
今次108同109都大叫失望...好在有玩物王師兄係到:31:
e家仲有隻高達未開
希望一切吉人天相啦:26:

(1/10 update)
用完AA膠既左手...:26:
最後都係爆左= =
超級SAD貨........