Toysdaily 玩具日報

[詢問] Classic Predator 的矛

如果你講緊classic P送個個就係Ps裡面既Supre P仔既頭骨
alexsonying 發表於 15-9-2011 10:15 PM

唔係ar~大大~
我係講限量個隻~

*張圖轉自td 其他大大:64:
Ht既 predator2 系列入面,每一作都跟一個頭骨,
果啲頭骨既出處就係predator 2最後一幕飛船入邊 ...
eagooz369 發表於 15-9-2011 10:36 PM

唔知能否找到頭骨生物的真身呢~
唔知能否找到頭骨生物的真身呢~
E神 發表於 15-9-2011 10:54 PM

呢樣真係唔知,漫畫也沒特別注明
而係p2尾段入呢幕
網上也只有留傳話係當年導演惡作劇
呢樣真係唔知,漫畫也沒特別注明
而係p2尾段入呢幕
網上也只有留傳話係當年導演惡作劇
eagooz369 發表於 15-9-2011 11:03 PM

我以為漫畫中有提及~~~~
anyway,
謝謝~~~~~:64:
其車可以咁講又唔可以話岩哂
由於年代久遠
我也都無深究,係漫畫先定P1 先
我本身有間唔中上大陸論壇 ...
eagooz369 發表於 15-9-2011 06:59 PM

一定係電影先...
P1 MOVIE --> 1987
最初1-4集漫畫-->  1989-1990
P2 MOVIE --> 1990
P2 上下冊漫畫 --> 1991

之後幾乎每年都有出PREDATOR獨立故事漫畫....直到1999就停左
以兩期至4期故事為一個完結....

到2009年先再有新漫畫...最新個套係2010 PREDATORS..故事同電影有關連...
類似前傳之類....
嗚呀
令人拜服呀
我只知電影年份
版主大人連漫畫年份都記得,勁
第一套p同我同年面世
所以我好鍾意p1 隻p

Ps套漫畫係前傳形式
5期
主要交代royce係咩人、為何有隻classic被綁
劇中提到及出現既軍人屍體及陷阱等等
頭像被屏蔽
其車可以咁講又唔可以話岩哂
由於年代久遠
我也都無深究,係漫畫先定P1 先
我本身有間唔中上大陸論壇 ...
eagooz369 發表於 15-9-2011 06:59 PM

did you know any link  can see   Predator comic ?
呢到有好多大大對P仔好有研究,我真係連邊個打邊個都未太清楚,係到學到野啦:64:
題外話∼∼如果HT重出P仔及AVP系列,真係死得人多,本來我唔好P仔的我而家都訂埋,咁出下去真係"大0樂”:63:
嗚呀
令人拜服呀
我只知電影年份
版主大人連漫畫年份都記得,勁
第一套p同我同年面世
所以我好鍾意p1  ...
eagooz369 發表於 16-9-2011 02:05 AM

大家都係愛P之人...:)
可以一齊交流吓~~:65:
講開又講...其實史上第一套PREDATOR漫畫...即係1989-1990果4期...
故事內容就係MOVIE P2的原形...
換句話說...MOVIE P2的故事係改編自首部PREDATOR漫畫∼
主角係講"Dutch的巴打"係城市內的一個差佬...追查黑幫案件時遇上PREDATOR...
原本片商都係想搵返阿諾做主角的...
但因為當時阿諾接拍左TERMINATOR 2....並且身價已今非昔比...
所以主角由"Dutch的巴打"改成現在電影內的黑人差佬....
大家都係愛P之人...
可以一齊交流吓~~
講開又講...其實史上第一套PREDATOR漫畫...即係19 ...
MAX 發表於 16-9-2011 01:10 PM

AVP 中,最後同異形母后 打個隻p仔,係叫咩名ga?:64:
AVP 中,最後同異形母后 打個隻p仔,係叫咩名ga?
E神 發表於 16-9-2011 02:08 PM

SCAR PREDATOR

加多幅....SCAR VS QUEEN~

AVP 中,最後同異形母后 打個隻p仔,係叫咩名ga?
E神 發表於 16-9-2011 02:08 PM

SCAR 你都唔識....你真係...........

我敢講除左第一隻CLASSIC PREDATOR
最受歡迎一定係SCAR PREDATOR

佢係AVP中既表現太有型
尤其尾段空中反身擲矛刺穿異后果一下,真係至今我都不能忘懷
did you know any link  can see   Predator comic ?
gekigoke 發表於 16-9-2011 09:23 AM

我係搜狗睇
年代太久遠有啲已經失連
http://tieba.baidu.com/f/good?kw ... %BD%CA%BF&cid=6