Toysdaily 玩具日報

查看: 8183|回復: 37

[改造交流] [Sean Job] Bruce Wayne (not Hottoys)

頭雕: : Imaresqd1
上色 : Sean

Picture from Sean Job

蒼sean一點,但好正!!:71::71::71: good job !!
係ok wo~~如果高影佢望住我地仲正~
謙厚,是人生中最難學到的事,Howard就是一個好例子:42:
OT完:這頭雕真的不錯,但就好像蒼老了一點
謙厚,是人生中最難學到的事,Howard就是一個好例子
OT完:這頭雕真的不錯,但就好像蒼老了一點
timothy276217 發表於 8-9-2011 12:21 PM

OT : 你係話 讚美人地 嘅說話都要講得謙厚一啲?:31:
咁對唔住喇
我都係有嗰句講嗰句
人地啲嘢明明係正嘅
我會照直講

你係咪攪錯咗少少嘢
嗰頭唔係我雕
都唔係我油
我只係想同大家分享下呢件作品
高手! 高手! 高高手!
个人意见,还没到HT技术∼看起来歪嘴,上色太重手。。。比上不足(HT),比下有余(其他)。
角度問題?? 條頸好似長o左少少.

btw, 兩樣野好難compare 喎, 人地HT 出大貨, 佢只有一隻. 如果將呢隻同HT 官圖比我like HT 多少少, anyway 呢隻都係正野, thanks for sharing.
OT : 你係話 讚美人地 嘅說話都要講得謙厚一啲?
咁對唔住喇
我都係有嗰句講 ...
katoki.e 發表於 8-9-2011 12:28 PM

Sean兄出既佳品點會唔知呢,上次沒記錯那隻Keanu頭小弟都好鍾意~
你既作品都好好,只不過有時說話用語,是可以好少少的~~
當然,你有自己說話自由,我也有表達意見的權利吧了~~~:78:
頭像被屏蔽
我係對其他推崇嘅artist先會咁講
如果我post自己嘢,
我直頭唔會多寫任何野
做得好好呀.....上色技術好好

不過話人地行埋一邊就過火d....

咁比hottoys官圖個頭...呢個咪要行埋2邊 ...
塞斯 發表於 8-9-2011 12:51 PM

小弟認同你講法
我改!
謝謝提點!
頭像被屏蔽
平心而論....我都覺hottoys官圖個頭好點.....整體5官順眼...而這個頭的鼻..好像好直..好怪咁..或者是角度問題....
Sean兄出既佳品點會唔知呢,上次沒記錯那隻Keanu頭小弟都好鍾意~
你既作品都好好,只不過有時說話用語,是可 ...
timothy276217 發表於 8-9-2011 12:44 PM

講開又講
Keanu個頭我反而唔係咁鐘意
因為個頭雕受限於原作者Sunohc嘅限制
始終唔係完全阿Sean雕嘅
所以啲人彈呢個頭嗰時
我冇乜特別反應
因為我都同意某啲論點