Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: katoki.e

[改造交流] [Sean Job] Bruce Wayne (not Hottoys)

回復 28# pathk

神韻方面各有各好,但上色方面HT絶對自然得多,當然大貨都KEEP到八成以上。
頭像被屏蔽

如果價錢相約的話, 我兩個也會收下,
終始唔同artists去表達同一樣東西, 總有出入及個人特色.

個人觀感Sean頭表達到神情, 非常特出,
而HT頭整體okay!
其實講似ht個都未算似,可能佢真人個樣真係幾特別.......
呢個頭有一種頭細頸長既感覺,而且感覺似上左年紀,唔似壯年既男人.......

讚也好!彈也好!嘔也好!也多謝各師兄們花時間去比意見喇!:77:
因為先前用開部PC呱咗!用咗部Notebook去Turn相,誰不知原來部Notebook偏咗色,
重以為今次影啲相突別差!攪到原本無事變有事,
多得呢度D師兄(布魯斯偉恩兄,Wskr兄)提點吓才發現Bruce哥哂燶咗!真係唔該哂!以下D相應該順眼啲喇!:61:

這Bruce Wayne頭雕是Adam Gu 的作品,個人覺得雕功是最神似的一個!
不過HT那個Batman我也有收,覺得HT表達出來的Bruce Wayne比較靓仔有型!
以Fans收藏的角度當然要求型仔D啦!
另外相信可能HT都是Licence問題要美化吓Bruce哥才可比佢地過關呢!:)
至於頭size,頸長問題,因為是客人所托的上色作品,所以我沒作任何頸部改造,
只是輕手放入DX Batman頸洞裏面,用了較低的角度快手拍了幾張便算,:69:
師兄們真眼利呢!:71:
慢賞喇......

下次有新嘢再見啦各位:51:
樓主呢隻個咀型係好似.:71:
讚也好!彈也好!嘔也好!也多謝各師兄們花時間去比意見喇!
因為先前用開部PC呱咗!用咗部Not ...
Seanjob喪作 發表於 11-9-2011 04:53

太棒了...膚色也淡了點
我喜歡,這才是布魯斯偉恩
可以說是目前最優的布魯斯
堅野....我比爆趣啦