Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] jojo超像可動~ 將它們入箱了

mushroom 發表於 22-5-2016 03:17 PM
個身型好靚喎, 睇落又有可動, 所以想知。

特別shf 無出,更罕見

呢d北斗之拳,都應該係海洋堂出品 ,200X系例佔多,後期再出的健次郎及羅奧 ( 唔知何時開始被人改做拳四郎,明明我果套日版漫畫,主角都出漢字健次郎 ,奇~~),造形好很多,由其是羅奧 ( 雷奧 ),但健次郎,直至現在,面相冇一版似漫畫,唔通呢類眉粗大眼既面相真係咁難做得好!!:time:. 就好似jojo 空條承太郎, 超像可動 ver.1 個面相,簡直令人想講粗口, 更令原作者都公開力插, 搞到生產商急忙出多個呃錢既ver.2改面相版,買左ver.1果d人,算唔好彩了:cool:  
honhon18 發表於 23-5-2016 08:03 PM
呢d北斗之拳,都應該係海洋堂出品 ,200X系例佔多,後期再出的健次郎及羅奧 ( 唔知何時開始被人改做拳四郎, ...

呢d烙印妾士歷吏更耐,唔記得幾時,好似都爛尾出唔晒全部角色
honhon18 發表於 24-5-2016 09:36 PM

原來重找到這幾隻
honhon18 發表於 24-5-2016 09:36 PM

好強勁既收藏,而家想買返都很難,勵害:love:
nice display. those display box, not cheap eh...

but becareful friend, the case base might fuse with other plastic/rubber materials of the toys. and make sure they don't touch the acrylic case or else they will stick after few years.

北斗之拳!! 這些做形超正!! 樓主近期買的?
gogomax 發表於 6-6-2016 08:59 PM
北斗之拳!! 這些做形超正!! 樓主近期買的?

已是多年前買落的,保守估計,部份可能十年了

最近套不滅鑽石都幾悶下~~~~~~{:1_206:}
申利:最中意睇戰鬥潮流同星塵
pein 發表於 7-6-2016 07:52 PM
最近套不滅鑽石都幾悶下~~~~~~
申利:最中意睇戰鬥潮流同星塵

真的,現在果部我連追看意欲都冇,跟本徐倫大洗牌後將時空再來一次本身就錯晒,好似而家Xman咁,洗牌後,連入場看果種衝動都冇,此乃個人感覺,不喜勿插
honhon18 發表於 7-6-2016 06:50 PM
已是多年前買落的,保守估計,部份可能十年了

十年重保存得咁新淨!我有好多玩具放出來年幾就變左色,有d重關節位一玩就斷埋:cool:
gogomax 發表於 9-6-2016 05:57 PM
十年重保存得咁新淨!我有好多玩具放出來年幾就變左色,有d重關節位一玩就斷埋

就是現在想從展示箱內開黎看一下,情況依然良好,如果gogomax兄的玩具就咁裸放的話,真的一年左右好快有塑膠老化的現像出現
honhon18 發表於 9-6-2016 07:13 PM
就是現在想從展示箱內開黎看一下,情況依然良好,如果gogomax兄的玩具就咁裸放的話,真的一年左右好快有 ...

再來烙印戰土
honhon18 發表於 23-5-2016 08:03 PM
呢d北斗之拳,都應該係海洋堂出品 ,200X系例佔多,後期再出的健次郎及羅奧 ( 唔知何時開始被人改做拳四郎, ...

版權問題,再出中文版漫畫時叫拳四廕。

同多啦A夢一樣
honhon18 發表於 8-6-2016 08:37 PM
真的,現在果部我連追看意欲都冇,跟本徐倫大洗牌後將時空再來一次本身就錯晒,好似而家Xman咁,洗牌後, ...

我都係買左本書之後都無打開睇過!