Toysdaily 玩具日報

查看: 3994|回復: 23

[詢問] 新入坑war machine鏍絲問題

:56: :63: 小弟啱啱新入坑ironman行列,現有:mark 4(特別版),後追:mark 6,whiplash同埋war machine,已訂:mark 5及mark 2,問題出現了,隻war machine頸部粒鏍絲滑哂牙拎都拎唔到,請問各位大大ching有無辨法拎開佢.....Thks
回復 1# speedmarkedmond

滑了牙真係冇辨法,因個位實在太細,但可以試試用較眼鏡概“纙私批”死命"til"出嚟!!
我已經做咗~~但係連鏍絲批都拎斷埋:50:
我已經做咗~~但係連鏍絲批都拎斷埋
speedmarkedmond 發表於 7-9-2011 09:57 AM

你最好買一套 專用   鏍絲批, 有32 個頭選擇(眼鏡批唔係太好,好難發力)
我今晚影張相給你看
回復 3# speedmarkedmond

:time::time:斷埋
Thanks.....gekigoke ching:D
如果滑晒牙仲繼續用十字批擰要好小心,失敗咗就以後都唔使搞,我會試吓用啲細支既平嘴鉗夾實粒鏍絲,睇吓可唔可慢慢擰出,唔可行就唯有試吓兵行險著,用AA膠(啫喱嗰隻)加少少係中間滑咗牙既位置,等乾咗再用鏍絲批睇吓擰唔擰得出,祝好運。。。。。
Try to apply some W40 in bewteen the joint, you may find it easier to take the screw out.
But WD40 may be dissolved the painting
I think.....it will~~
試下用合直徑嘅一字批。:64:
試下用一字雕刻刀
I try it.........but not success:die:
你可以試吓用風筒吹吓佢,吹到熱熱哋嘅時候,就用十字批左右咁"chok"吓粒鏍絲,從覆咁做,就可以開到...!!
我WM、同2隻胸像都係咁樣開,希望可以幫到你。
Thks.....kafai1978:^