Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 長毛佔據遞補機制諮詢會

我今日見報紙長毛後面有兩個黑色蒙面人,我真是即時O嘴,恐怖分子?? 吾是呀馬!! 好令人不安
我係反對遞補機制方案。

不過,講真,呢舖長毛真係幫唔落~~~~~:67:
回復 2# Garycharm

我都覺得吾是反吾反對的問題
而是他地太過份
正常做法, 長毛:個面具男唔係我地D人....亦唔知佢係邊個
之後搵到面具男出黎, 講兩句:我只係好普通咁入去, 冇用暴力, 只係保安阻攔, 入去有D唔暢順...
回復 4# 廿一月

他地通常講是被迫的........:53::53:
我本身都反對暴力,但見政府越來越用軟暴力去剝奪人民的權力,我們又能做什麼?

你和平集合他當你透明,打官司你又冇錢,又沒有權投票換走他,政府政策又嚴重偏向權貴.李克強來港已經清楚晒啦.23條,強拍,地產霸權,政治檢控........你的身家財產人權在不知不覺間被合法地侵犯,我覺得比看得見的暴力更暴力

最可怕的是人們不覺得自己正被侵犯,心甘情願做港奴:42:
政府替補方案係唔掂ka啦
但係尋日見到長毛佢地成班咁做,真係幫唔落,成班幾乎好似黑社會沖埋去喊打喊殺咁,真係就算有理據都蝕底啦:42:
回復 6# bbdaishogun

現政府是好多事都好低能,
但真的如elvischoi大大所講"成班幾乎好似黑社會沖埋去喊打喊殺咁,真係就算有理據都蝕",你住在HK,你個心都吾安樂啦!
慘得過香港成日有人選依种咁既人果下死…
反對遞補機制方案 + 唔該呢班害群之馬 BEHAVE YOURSELF