Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 合金魂 宇宙大帝

等左好耐0既合金魂宇宙大帝終於推出,經金毛獅王一役無訂好貴無買後,所以即刻去訂宇宙大帝,到收倒電話羅番0黎果一刻,好興奮,果晚即刻拆0黎玩,但一羅隻空雷王出0黎,就好開心0甘欣賞下,但細意睇落竟然發覺外露0既金合只得對大脾,即刻好急0甘睇埋海鳴王同陸震王,外露0既金合只得對腳板,即刻無晒心機,無玩過就擺番埋,我有D朋友嬲到即刻賣左,我都有一刻有0甘0既衝動,但自已諗落,宇宙大帝我點都會買,所以都係無賣到
可能我對合金係有D執著,鍾意合金係因為佢0既質感同重量,所以呢方面對Bandai好失望,定價0甘貴,但合金部份得0甘少,而好肯定唔係做唔倒,因3隻機械人並唔細隻(有一般萬能俠0甘大隻),部件亦唔係細件,如好似超獸0甘複雜,少合金係可體量,依家就好似一隻大膠Figure多過似合金,但點都好,我呢D老餅都係想有一隻宇宙大帝,呢個死穴比Bandai捉倒,無計,哈哈,不過對宇宙大帝無情意結0既我就建議唔好買,個人認為唔值0甘0既價$,勞蘇發完,睇相啦! (不過外型上的確無0羊可挑剔)

先睇下個包裝,扮番舊合金個Feel,好正!

首先係宇宙大帝裡面0既空雷王獨立照

跟薯係宇宙大帝裡面0既海鳴王獨立照

最後係宇宙大帝裡面0既陸震王獨立照

再0黎係新舊空雷王合金對比(舊合金為10年前買0既老番版,真0既唔捨得買)

新舊海鳴王合金對比

新舊陸震王合金對比

跟著睇下空雷王,海鳴王,陸震王用不同0既武器

空雷王,海鳴王,陸震王合照

宇宙大帝外都盔甲飛行器

快快去!大結合!! 完成結合後0既宇宙大帝!

舊版老番宇宙大帝合金完成結合後外貌,影相後都呃得下人,哈哈

結合後0既宇宙大帝不同姿勢,其實擺唔倒0羊大動作姿勢

新舊合金比例對比
ASIAN VERSION ?
回復 2# left1221
我呢個係行貨
支持大帝 :73: :73:
好正新舊對比:71::71:
新舊對照正呀!! :shiny:
頭像被屏蔽