Toysdaily 玩具日報

查看: 9084|回復: 21

[玩具報告] MARVEL Universe Wave 4 - Commander Rogers return! +x-23/namor/darkhawk

玩左mu咁耐...終於....終於等到呢一日...
孩記終於出到一個可以接地, 達到基本要求既新body啦...
:$

mu亦叫做開始接近到收藏家玩具既要求...太好了

最開心亦係第一wave 新body就有commander rogers
唔介紹下唔得啦!

簡單介紹下, commander rogers其實即係captain america
如果有追開美漫都大約記得civil war之後, rogers被暗殺, 而bucky接左手做captain america
shield亦由ironman主導
但經歷過world war hulk同secret invasion 之後
ironman被推左落台, shield權力落左去green goblin(norman osborn)手上
佢仲著住一套captain painting既ironman suit
自稱iron patriot
(順便介紹下佢, 唔係都唔知有冇機會另開一post)

iron patriot組成左dark avenger, 由一堆壞人著返正義英雄既衫, 扮正義朋友
(例如venom扮spiderman) 呢個其間叫dark reign, shield亦改名為hammer
所以有一排mu玩具講collect them all! 既人, 變左green goblin

當然啦~故事寫落去一定係好人撥亂反正, captain原來無死
只係去左另一個空間, 之後返左黎, 打左一大場
總算推返green goblin落台

captain 有一段時間同bucky同時成為captain的, 不過事件之後佢將個盾俾左bucky
決定放下captain呢個頭銜, 放假去

但後來總統叫左佢返黎, 將shield交返俾佢打理, 所以!!! 就出現左呢個commander rogers了!
(好長!!)

collect them all 亦變左由佢黎講

最新故事bucky好似死左, 相信rogers 做返captain日子不遠了
但在此之前, 一齊睇睇呢隻好型既rogers啦!

今次新body最大改善係腳跟, 終於有返一個山口式既轉動軸
可以接到地
個地台亦終於有功能了...等左咁多年先等到一隻唔駛自己改既....

配件有長火短火各一
可動性好唔錯!

collect them all!!

面相同造型都好滿意!

幾代captain合照

等待你回來!

之後係x-23

我唔太熟, 只知佢係狼人既clone, 後來入左x-force
詳細等其他大大介紹吧~

新女body都一樣係好得...希望快d出返storm, jean, ms. marvel等等....

儲儲下, x-force又幾開心喎....開始唔介意repaint了..

仲有namor(sub-mariner)

佢都算係長命角色之一
其實唔知點解佢可以咁long lasting, 但至少好多大事件都有佢份
最起碼佢係光照會成員之一, 而佢亦係會中經常同tony唱反調既一位...

新body真係堅good

記憶中兩人打過n 次, TONY好似輸多贏少XD

最後係幾型但我唔太識既DARK HAWK

今WAVE真係玩得好滿意
希望MU KEEP住做返D 好野出黎啦....
正圖要推 !!!
steve真係好正, 希望有機會入手 :67:
好圖好介紹 :71:
What a good post must add marks for support!  I love your explanation very much! :$
支持!!!!!
依SET真係好正!!!:71:
多謝分享!一開始就該有這樣子的規格和表現,不然怎匹配它的高定價?還好一直不喜歡太小的尺寸,孩記唯有賺小弟六吋的錢吧!
好!精彩好介紹,以後mu靠你推了!
Good Post!
今set MU真係好抵玩,質素相對以前提升了不少
回復 1# L-U

其實我想問下 大約幾奈出一wave??
回復 9# martin960820

呢個問題我諗無乜人答到...次次都係突然出現又突然賣晒...
隻 roger 真係好正, 不過呢次出個幾隻, 都係冇隻識...所以都係 pass ...嘿嘿
依~~~MU終於叫做玩得同睇得下啦wor:shiny:
好正的post!
Rogers好正~~~ 不過又要等下先入到
L-U 兄的相片拍的真是好
可惜台灣這邊無代理貨
MU系列真是越做越好, 希望明年回歸的6" ML也有同樣水準
不過個頭冇得正面向橫望呢點要改善下