Toysdaily 玩具日報

查看: 11715|回復: 10

[其他] 自組Winter Soldier 狙擊槍 M82A1

Cheap Cheap HT,Winter Soldier 竟然唔跟埋狙擊槍?
我幾經辛苦,終於在網上找到了佢用個支M82A1狙擊槍,1:6全金屬,可組裝拆卸,送金屬子彈和彈匣,不過。有2個問題想請教各位師兄:
1.) 連埋運費差不多要2魚,我未買過1:6散件槍,算唔算貴?香港邊有得賣散件1:6槍?
2.) 支槍淨重140g,我對重量冇乜概念,正常HT body舉唔舉得起?會不會失平衡或對Body做成勞損?我暫時未找到M82A1塑膠版.....

相關帖子

140g幾重…重量同一包大嘅珍珍薯片一樣,輕飄飄…
zy toy 之前有出过呢款槍(膠制,金属子彈)
師兄可以留意下
現在市面百元已有,應該是塑料,灰色沙色也有,做工比較精美,不過好像有兩種槍管長度選擇,在下有威龍所以沒買
回復 3# CMING

有見到,但同戲入便個支有出入,尤其是尾部的後握把...
ZY有同款出過,我都有把

回復  CMING

有見到,但同戲入便個支有出入,尤其是尾部的後握把...
fishnchips 發表於 29-3-2014 12:46 AM

但除尾托,handgrip做錯更跟槍身一體,比例不對尤其彈夾,而且全金屬,1/6figure好難手持
請問各位Ching邊到可以買到?
回復 9# adrianoliver

淘淘網~
但係你睇左套戲未?好似話呢支野只開了2槍,出鏡時間短,我就打算睇完套戲先決定。
140g, maybe a bit to heavy, i suggest buy the plastic one{:1_201:}
So Good! So Cool!