Toysdaily 玩具日報

查看: 10608|回復: 39

[改造交流] 自改Tony Stark ( 自組反應爐 + mech test version )

自己DIY動手改造, 過程是最開心的, 要制作反應爐, 組件其實好易搵, 改裝body工具只需雕刻刀即可開工!!!!

反應爐是搖控車既"啤拎", 去廣華街走一轉, 不難找!

這是模型改件!

led燈一組

出動雕刻刀同body做手術!

裝上led 燈!

著反衫一d都唔覺!

著燈效果一流!!!!

死過返生, 在家埋頭苦幹

其實好鐘意ht 隻Tony Stark (mech test version) 但已是天價貨, 冇謂高追, 為有上yahxx, e"悲", 同"圖po"慢慢找parts! 找了好久, 終於在e"悲"找到上身parts, 在圖"po"找到背景版, 對機械腳在相熟舖頭找到, 在模型改件shop找到led燈parts, 總算夠料組成心中場景, 頭雕是mark4的.....
謝謝觀賞!!!!!!
大大玩得好專業! 想知組led燈D線點走, 個電收喺邊?
正! 我無咁好手功, 支持大大改造!:71:
正正場景,靚靚DIY!

好物不得不支持!
回復 2# TonyM

基本上電線收係背後就ok, 因為成組野唔大!
係邊個body..??
可以咁Fit...Thx!!!

回復 7# kafai1978

著背心那個其實算係剩餘物資, 呢個係入"悲" o既 聶風body, 因為我之前同佢換左個ht "笑"龍body, 所以就地取材, 同埋呢個body 心口位是軟膠, 所以用雕刻刀開胸非常容易!!!
另外, mech test version係ht新出那個ture type body
頭像被屏蔽
回復 1# angusks

十萬個“正”“正”“正”“正”,CHING 請問“led燈一組”在那裏可以買到?
回復 1# angusks

十萬個“正”“正”“正”“正”,CHING 請問“led燈一組”在那裏可以買到?同埋一點點的珠珠在找裏可以找到?謝謝!!!
回復 10# freelander77777

"雞"旺頂樓一上電梯左面間shop, 有figure, 有gundam, 好多改燈個間!!!
回復 12# angusks

明曬,萬分感謝!!今天即刻去買!!
Yeah, that is a real great modification.

Simply Awesome:71:
不太複雜,但效果很好,支持自改,謝謝分享:71:
掂呀!!!!
師兄非常有心思, 絕對值得小弟學習!!!!