Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 終極SR 勇者王 關節(不可動&鬆) 解救法~ 不傷害機身

比10000000000000個讚你~~~~~
多謝Ching 教授分享,做福人羣。
多謝Ching ....我同你隻 ggg 情況係一樣 都係右腳sad=[
上色都ok ge,+上住得遠換都懶
睇完ching你個post 我都完全搞掂隻 不動腳啦  :)
仲要唔會太鬆 thx晒 =]
睇完大大既post,學到野。
又一玩具急救術…
近年買玩具…好似唔識返一兩招維修,或者改造,上色…
就會 ...
原罪 發表於 21-8-2011 11:09 AM

完全同意:67::67:
睇黎唔買係正確.....................

好彩我都無買,e+隻係SR最多問題既合金:78:
我個隻係小小鬆, 想問樓主點擰甩大脾外甲? 佢唔係同金屬件箱死左?
小腿拆得到, 但係一郁件大脾外甲就會郁到上面金屬件
再望入d 股關節ball joint既外膠已經好似扭過好多次咁
所以都未敢搞.....
頭像被屏蔽
係米隻隻行貨都有事?
係米隻隻行貨都有事?
阿噗高達 發表於 21-8-2011 06:32 PM

又唔算係~ 係關節問題比較多:die:
我果隻菠蘿蓋位超鬆,請問又有什麼方法改善呢?謝謝。
李露明 發表於 21-8-2011 05:00 PM

果D位..... 真係唔識搞~~~~等我諗諗:$
我個隻係小小鬆, 想問樓主點擰甩大脾外甲? 佢唔係同金屬件箱死左?
小腿拆得到, 但係一郁件大脾外甲就會郁到 ...
Endless 發表於 21-8-2011 04:52 PM

擰不到

左右左右 將個T字位迫佢出黎 因為T字位係硬膠~ 整唔到出黎多數位不對~

馮感覺~中唔中果T字位
咁有冇機會等佢下一批貨到先買
可能唔會係sad貨?????
咁有冇機會等佢下一批貨到先買
可能唔會係sad貨?????
leungnash 發表於 21-8-2011 07:27 PM

而家佢改左盒既設計∼ 好似抽蛋蛋咁∼ 睇你好唔好運∼

都有好多師兄冇事∼ 下星期到EX雙子∼ 又係改盒∼

到時坐定定∼ 等睇戲∼ 尼隻熱到不得了∼ 話唔定QC都係:p
而家佢改左盒既設計∼ 好似抽蛋蛋咁∼ 睇你好唔好運∼

都有好多師兄冇事∼ 下星期到EX雙子 ...
逆天原罪 發表於 21-8-2011 07:34 PM

真係幾唔好腳頭
一改packing就出事
Now many 盒既設計 just can see body paint good or not.  can't see d 關節鬆 or 不動..

just see u lucky or not....