Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 終極SR 勇者王 關節(不可動&鬆) 解救法~ 不傷害機身

Thank you!  I finally fixed it too.  The joint actually is not very loose but I think the leg is just too heavy.  Now, it is perfect !
多謝你呀 =0= 樓主先系拯救世界既勇者 ^^
但如果是膝關節鬆,有沒有辦法補救 =[
幾合理

冇理由無啦啦走去痴關節位
gerrard814 發表於 20-8-2011 07:54 AM

可能趕貨期,出遲日可以冇好多$.
又或者生產時到最後發現有問題等等,以為用AA膠哩招過到骨掛,就算係都等佢DRY左D AA先裝上啦

以上係吹水,冇根據.
再加上有人講雙膠子問題開過想補獲.........
支持
支持 :71:71::
支持
買件野返泥仲要執餐死...BANDAI....:38:
好彩忍到手....:38:
逆天兄你好勁呀:handshake:
我諗好多人勇者王都出事~ 我也一樣~ 一邊腳不可動~

今日拎去188姑主~ 睇下有冇機會換到~ 果位4眼哥哥非常 ...
逆天原罪 發表於 20-8-2011 10:19 PM

我整唔到隻大脾出黎, 左右左右轉都唔得:unhappy:
原來行貨遲出ge原因係要俾時間班工人黏aa膠xd
我整唔到隻大脾出黎, 左右左右轉都唔得
blam 發表於 21-8-2011 09:04 AM

我諗你可以試下唔同方位~ 其實佢係靠T字膠塞入隻腳到~

左右左右唔係轉~ 應該算係屈佢出黎:80:
睇完大大既post,學到野。
又一玩具急救術…
近年買玩具…好似唔識返一兩招維修,或者改造,上色…
就會玩得無咁暢快…

究竟家下係玩玩具定玩模型?小弟會玩模型就少買成品啦頂!:53:
懷疑呢隻嘢根本成批都係sad貨, 學樓上大大話齋, 趕出貨就亂咁嚟, 離Q晒譜!
懷疑呢隻嘢根本成批都係sad貨, 學樓上大大話齋, 趕出貨就亂咁嚟, 離Q晒譜!
半田健人_555 發表於 21-8-2011 11:21 AM

:42::42: 有同感~ 價錢貴左~ QC下降左~ B你想點:53::53: