Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 網上bid野要留意!

我反而覺得唔寫既先應該問...
小堅 發表於 18-8-2011 08:33

...即係人地冇寫明係日版,但就照問"怎樣証明你那隻是日版?"...?!?
...試下個賣家EQ~?...:he:
...即係人地冇寫明係日版,但就照問"怎樣証明你那隻是日版?"...?!?
...試下個賣家EQ~?...
人仔貓 發表於 18-8-2011 11:17 AM

如果人地冇寫明係唔係日版...
你應該問呢隻係咩版本...
而唔係問你怎樣證明你那隻是日版...
如果問得呢句,抵畀人串啦...
回復 17# fatcheong

多謝fatcheong兄的提醒,下次再做時會留意這點!
回復 19# 小堅

串人?話哂都係客,我態度唔好你就串我!這叫服務!莫非這叫以牙還牙!「今時今日咁既服務態度點得架!」好同意人仔貓的講法,真係可以試到個賣家的EQ!有時真係便宜莫貪!
回復 21# 超人積亞斯
仲試到個買家的EQ!:((點解買玩具要試個賣家的EQ呢?)
如果人地冇寫明係唔係日版...
你應該問呢隻係咩版本...
而唔係問你怎樣證明你那隻是日版...
如果問得 ...
小堅 發表於 18-8-2011 11:23

所以咪
『估計係賣方在貨品名稱上自己標榜"日版",人地先會問"怎樣証明你那隻是日版?"』
囉......
回復  小堅

串人?話哂都係客,我態度唔好你就串我!這叫服務!莫非這叫以牙還牙!「今時今日咁既服務態 ...
超人積亞斯 發表於 18-8-2011 11:37 AM

1. 你點問人,人點答你...
2. 如果你態度唔好,人地一樣態度唔好咁對返你,呢D叫雙向...
今時今日既服務態度?
真係以為自己比錢就係大哂.....
我賣野一定跟一段野

先小人後君子

二手玩具/物品.不要當新,

如果你抱有藝術品的觀念,要求一流既服務

請自行到玩具店購物,謝謝

網上交易是雙方共同負責,
故交收時請自行檢查清楚,
交收後才發現有任何問題,
死無對證,恕難負責,
請考慮清楚拍賣場內的遊戲規則,先好下bid,以免雙方有不愉快事件發生
回復  小堅

串人?話哂都係客,我態度唔好你就串我!這叫服務!莫非這叫以牙還牙!「今時今日咁既服務態 ...
超人積亞斯 發表於 18-8-2011 11:37 AM

網上交易係雙方既,難聽講句,你唔係貪平,一係貪得呢度有,你駛咩係網上買?
做人應該互相尊重大家,唔係話你比左錢係客就可以態度唔好唔尊重人,
你咁既心態同大陸落黎買野既蝗蟲有咩分別,,,,網上賣野就係你唔買大把人買,
你唔尊重人地時,人地駛咩尊重你= =
回復  小堅

超人積亞斯 發表於 18-8-2011 11:37

...我只係估計如果有人覺得:
『即係人地冇寫明係日版,但就照問"怎樣証明你那隻是日版?"』
...可能係為左試下個賣家EQ嗟.....
有趣,賣家態度其實都好影響個客對佢件貨的信心!
neoneo 發表於 18-8-2011 09:09 AM

x 2     
...我只係估計如果有人覺得:...可能係為左試下個賣家EQ嗟.....
人仔貓 發表於 18-8-2011 12:17 PM

我諗應該係問個賣家,而唔係點質疑個賣家...賣家都係人,你唔好話網上買野,你去玩具禧咁問人都分分鐘比人問侯
其實真心覺得樓主一黎無聊,二黎過份,樓主開post話覺得自己去玩具店要受人氣,自己轉過頭係網上店又比氣人地受...即係你受人地氣唔得,人地受你氣就得,人地受完你氣再回禮又唔得...
因為自己比左錢....

我有做過sales,我老細見個客拎件貨返黎換,好好禮貌既ok無問題,但遇著d唔講道理,以為自己大哂既直接一句:你有咩覺得有問題既你可以拎去消費者委員會
網上交易係雙方既,難聽講句,你唔係貪平,一係貪得呢度有,你駛咩係網上買?
做人應該互相尊重大家,唔係 ...
JUNOWONG28 發表於 18-8-2011 12:17 PM

:71: agree
諗深一層,其實網上拍賣有無主客之分?
賣方要買方張銀紙,買方要賣方件物件.
無話你比錢就大晒,賣方比貨都可以話大晒...
互相交易,以禮相待o者.
我諗應該係問個賣家,而唔係點質疑個賣家...賣家都係人,你唔好話網上買野,你去玩具禧咁問人都分分 ...
JUNOWONG28 發表於 18-8-2011 12:22

係"有人",同本人無關.....