Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 二戰日本軍機

有人仔就無得彈~~~~:71:
頭像被屏蔽
[quote]回復  panzer_jimmy
原來咁
軍機完成品都係第一次買
如果是完整一定係good price囉

今日去左体、精粉最入面個角落都体埋5見有・・・・
只見有童友社出的半完成品<翼>系列既
隼2型(要成箱買)。
回復 49# tower
:38:店名都比左你了
精品對面果間門口賣電單車成品至係= =

關精份咩事?:50:
回復 46# 0tom
真機會否滲線唔知道
除了龍公司

原來F.O.V都有出古老機塗裝品
有大有1/72

有何評價?
回復 44# ckc882000
又係woo

這是零戰初型乎?

我記錯左以為大和艦載機先係代表海軍tim
回復 48# wildychan
小學有得買來玩
rich man ㄚ:^

我就無你咁有福啦
好多時玩玩具是要到大個左先買番....
回復  0tom
真機會否滲線唔知道
除了龍公司

原來F.O.V都有出古老機塗裝品
有大有1/72

有何評價?
純白騎士姬Saber 發表於 17-8-2011 07:48 PM

我果隻咪就係forces of valor 的F4U :26:
機翼同機身都應該係合金, 同樣有相當重量, 有起落架換同底坐, 比dragon好的地方係佢駕駛倉有機師同佢的價錢相比之下平好多, 但我唔喜歡的地方就係刻線略為太粗和實機不符.
我比較相要迷彩ju87但當時賣曬.

其實好似仲有個叫easymodel 的 都有出, 但唔係合金不過唔貴

[quote]回復  tower
店名都比左你了

阿・・・・・・・:Q

這是零戰初型乎?

似T6、美国的教練機、70年代電影<虎虎虎・奇襲
真珠湾>中的
日本艦載機都是用T6改造的。不過T6好肥仔的、所以又可能5系。

機型有D中島Feel、張相太細。。。。

無論照片中系物機、都絶対不是零式(零式
除左水機以外、無複座的)

零式的初型系11式艦上戦闘機、試作機2枚螺旋槳(21型到62型都系3枚螺旋槳)

11式初登場系中国大陸。
初期的中華民国空軍有各種美国、蘇連同徳国、意大利機、
同上一代帝国海軍的96艦上戦闘機、
陸軍航空隊97式戦闘機都重有D打頭。

不過11式
零戦一出、中華空軍輸到無得翻身。到1944年先至叫羅番D制空権。

回復 55# tower

Wow...好詳細…讚!攪到我都想攞返以前迷WWII時買落既成品出來。
我果隻咪就係forces of valor 的F4U
機翼同機身都應該係合金, 同樣有相當重量, 有起落架換同底坐 ...
0tom 發表於 17-8-2011 20:08

的確是粗線了點
http://www.badcattoys.com/f4vmpa1foofv.html
迷彩綠又幾靚bor
http://www.flyingmule.com/products/UM-85330

好難兩全其的
視乎買者對機師、刻線的取捨
我覺得有機師先有實戰感覺
買完成品就是要有重量去滿足手感
精密性同仿真度模型會好d
[quote]回復  tower
店名都比左你了

阿・・&#1253 ...
tower 發表於 17-8-2011 20:33

:71:果然詳細

圖片的確是70年電影虎虎虎抓的
好鐘意片頭長門號------->海兵站崗一段
伴音樂超有氣勢
像歌頌日本海軍點威水法

有聽過加賀號派艦載機打中國一帶的事
未知是否包含你提及的型號
回復  tower

Wow...好詳細…讚!攪到我都想攞返以前迷WWII時買落既成品出來。
pandafung 發表於 17-8-2011 10:36 PM

甘岩有WW2同好、近日就由小弟開個完成品貼啦。5知熊猫兄中意飛機定第D尼?
果然詳細

圖片的確是70年電影虎虎虎抓的
好鐘意片頭長門號------->海兵站崗一段
伴音樂超有氣勢 ...
純白騎士姬Saber 發表於 17-8-2011 10:58 PM

海軍既加賀同飛龍都同中国空軍交過手、不過帝国海軍方面用的是96式艦上戦闘機(外置主脚車輪)。

後期主戦場移往東南亜、海軍既零戦基本不在大陸使用、間中台南航空隊会飛到南京、漢口掩護下陸軍。

論中国戦場零式最活躍的地方、駐香港啓徳既零戦隊系其中之1.

虎虎虎既長門同赤城号空母系1:1模型、在千葉県海浜臨時搭建的、尼種気勢CG無得比・・・
好康推介知兵堂戰爭書系列
應該可以滿足軍事迷的求知欲
http://www.e-redant.com/06_pub/p ... .aspx?PublishId=142
我有消逝的巨獸、聯合艦隊、逆天而行都好精釆:$