Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 二戰日本軍機

如果系打開、最多拉後、零戦個機倉系3段式、中間
果段5会無拉拉消失既Wor。

幕飛&#1 ...
tower 發表於 17-8-2011 01:47
恩...是拉後沒錯
我無去探究
推斷後面window應該重疊至係
佢無做到雙層
唔係哩個問題, 係唔想有時有啲老人家見到我放果啲二戰日軍武器, 勾起佢地痛苦既回憶.

比 ...
bad-aries 發表於 17-8-2011 01:49

明白明白

我屋企人比較開通
放日軍野又唔覺問題喎

回復 31# 純白騎士姬Saber

你響個Pack度穏真D、有無尼個中間透明倉、作為商品不可能無的。
通常ED完成品、個蓋一系做選択式(拉上、拉後状態)、一系做可動式、
不会5比中間個Parts客人既Wor
ttp://cgi.ebay.com/Dragon-A6M2-0-Fighter-Type-22-Zuikaku-Truk-Island-1-72-/250732543697

有可能真係少左野, 我搵左隻同廠出的比較過...果件零件應該係裝係機身上面
回復  純白騎士姬Saber

你響個Pack度穏真D、有無尼個中間透明倉、作為商品不可能無的。
通常ED完 ...
tower 發表於 17-8-2011 01:59

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9 ... 0%E9%AC%A5%E6%A9%9F

翻查資料是先都是中間打開的
完成品應該係拉後固定狀態
所以無中間part
回復 34# 0tom

楼主尼合機、由上方映的照片可以見到機倉左右有2条
深溝、系比可動機倉放落去拉前拉後用的。

飛機尼個中間part無論系拉前定拉後都5会消失的、
模型無中間part即系欠件、正常情況下系5会羅来
賣比人的。
Check this out
http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRW50049

Thats why I said its from Dragon.....if u purchase in SSP......
Those may be "factory stuff"
回復 37# panzer_jimmy

O IC原來是factory stuff

中招了:47:仲以為是Open狀態tim

回復 38# 純白騎士姬Saber

Normally it cost 1xx-2xx ga......u grab in good price la......

當Open狀態算啦, 冇事發生過. . .
我差唔多成個大日本帝國有飛過o既都有......咁我咪要俾人抄家!?
回復 39# panzer_jimmy
原來咁
軍機完成品都係第一次買
如果是完整一定係good price囉

回復 40# 0tom

唯有係咁啦

又或者做被擊落摧殘軍機情景練習用途
回復 7# 純白騎士姬Saber

No 海軍係淺灰,吾知有冇記錯,好似冇迷彩,但你like 油乜就油乜no problem

回復 41# panzer_jimmy

抄家?5使驚、好多人陪你:34:

我連帝国海軍、陸軍都玩埋、屋企米要比人落核弾?:p
回復  panzer_jimmy
原來咁
軍機完成品都係第一次買
如果是完整一定係good price囉

回復  0to ...
純白騎士姬Saber 發表於 17-8-2011 07:23 AM

其實就質素而言架野幾令, 佢d刻線幾幼, 我買過一款其他廠出同樣係 1/72 的合金飛機, 但佢d
刻線又深又粗, 同真實有好大落差.