Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 亂之……魂FES 2011一遊

尋日偷空去行一行魂展,大約兩點到,見有Stage送…即場登記,一個返本、兩個夠利,因當時人唔多,好快換到:34:

現場分開買貨同齋入場兩條隊,有brother/sister出post鬧呢個安排,但小弟就比個讚魂展個攪手,小弟唔知第一日嘅情況,但小弟去當日嘅情況就係…無乜人排隊買野,場內出口處仲set多咗個counter賣會場版助銷情,可見情況惡劣…:58:

展場入口

入到場,竟然有片段介紹超合金魂「大帝」嘅製作情況及有少量製作工具展示,小弟不其然用手機拍下照片,影完先醒起場內唔比影相,向主辦單位講聲…sorry:64:

其實今次魂展攪得幾好,有得玩,有野送,由可以零距離睇玩具,唔駛全部都係window view,希望來年更好!:71::77:
:36: .....下次搵埋我!

回復 2# 323

呢隻啲色有brother/sister話唔好,但小弟覺得好perfect喎,差就差在對翼造到好似用碎料造咁…:80:
送各位一盒超合金………stage
其實今次真係算搞得好好:

1. 好多野睇, 最新未見過o既試辦都有 (e.g. Fei Yen HD)

2. 有得試玩產品

3. 唔會太逼

4. 免費入場

5. 有魂STAGE同卡送~
今次真係唔錯,如果下年又有會再去
不過可惜..,唔比影相
今次真係唔錯,如果下年又有會再去
不過可惜..,唔比影相
zgundam2000 發表於 16-8-2011 12:12

小弟都覺得可惜,但可能都係大細超,小弟見有玩具商或某些人都影到好多靚相。
星期日有段時間可以影某D位置
除左要讚下搞得幾好之外, 亦要讚下參觀者識自律, 今次有咁多無隔住玻璃既展品大家都自律唔去摸去掂, 咁展觀單位自然唔會防人搞亂檔大家睇得開心
我諗呢樣野地點係個因素, 因為今次真係要知玩具行情同有熱識既人先識去, 少左有D三尖八角既人係又去睇唔係又去睇湊熱鬧, 參觀者素質無被拉低, 希望以後d展覽都係咁既氣氛就好, 果D三尖八角既, 都係去海洋公園玩算啦