Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 電影美國隊長,幾失望......

Red Skull 整嗰個機關有粿樹, 係叫 世界之樹Yggdrasil.  北歐神話的
Duraxyll 發表於 6-8-2011 07:58 PM
我在教堂內看見時,都以為係THOR的世界之樹Yggdrasil,但我好似記得RellSkull佢話係生命之樹(基督教),仲有條魔鬼嘅蛇(基督教),蛇頭是Cube的盒子。

我有聽錯嗎?

不過點,我都覺得同THOR有關。:67:
我在教堂內看見時,都以為係THOR的世界之樹Yggdrasil,但我好似記得RellSkull佢話係生命之樹(基督教),仲有 ...
無明: 發表於 6-8-2011 11:55 AM

北歐都有隻蛇㗎.  仲係Loki個仔.

http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E ... 2%E5%8A%A0%E5%BE%97

Agent Schmidt 係講 "易-Dra- 消".  Yggdrasil.
北歐都有隻蛇㗎.  仲係Loki個仔.

Agent Schmidt 係講 "易-Dra- 消".  Yggdrasil.
Duraxyll 發表於 7-8-2011 04:48 AM
Yes,蛇仲同Thor同歸於盡。
我在教堂內看見時,都以為係THOR的世界之樹Yggdrasil,但我好似記得RellSkull佢話係生命之樹(基督教),仲有 ...
無明: 發表於 7-8-2011 12:55 AM

我琴日睇 , 係講世界之樹wo

大家有冇留意到呢個隱藏角色?

佢就係Jim Hammond,即係二戰時代嘅Human Torch(同Fantastic Four果個冇任何關係)
係Timely Comics(Marvel Comics前身)頭幾個所創造既角色
1939年就已經被創造, 比Captain America仲早2年
連同Namor三個人, 係Marvel喺Golden Age(30年末至40年末)時代既三大台柱

呢個Human Torch係一個人造人, 同龍珠入面既人造人一樣, 係由一個博士所製造
2次大戰時, 連同Captain America同Namor, 3人一齊率領Marvel世界既第一隊超人隊伍Invaders
為美國對抗同打敗德國納粹黨, o係Marvel世界入面, 係Human Torch殺死希特拉

之後因一次核爆測試, 而令到佢染上核能, 令到佢既能力更強, 但係更難受控
所以其後佢為免自己會帶俾其他人危險, 所以將自己既能量燒盡, 之後進入長眠狀態

Marvel三火人同台演出
左Toro,中Jim Hammond,右Johnny Storm
點講都好睇過老變3同綠俠
我琴晚睇得好爽好開心

也一早知ca只係為下年套復仇者賣廣告
但我覺得幾好睇, ...
eagooz369 發表於 5-8-2011 02:41 PM

點講都好睇過老變3同綠俠 ....... ; total agree :36:
我琴日睇 , 係講世界之樹wo
歐比旺.肯諾比 發表於 7-8-2011 12:35 PM
世界之樹?

Then Sorry, My mistake!:64:
個cube不是 cosmic cube嗎? 即是thor credit完後, nick fury同個科學家去睇的那一個. 如果跟番漫畫的設定, 應該不是odin佢地班人做出來的. 應該係無人知是怎來, 而好多不同的外星文明都用過.

我覺得cap都唔錯, 起碼比thor好睇. 不過覺得有dd"去唔盡"的感覺. 如果可以講多d佢比常人有什麼不同, 勁在什麼就更好. 不過captain 佢只係比正常人反應快, 唔會生病等, 你開槍打中佢, 佢係會死的啊! 所以又唔好expect佢太強勁~
個cube不是 cosmic cube嗎? 即是thor credit完後, nick fury同個科學家去睇的那一個. 如果跟番漫畫的設定,  ...
jeffloh 發表於 8-8-2011 03:14 AM

就係同漫畫設定唔同
不要期望ca會飛天:34:
2/. Red Skull 被Cube力量消滅前,Cube的光芒令天空出現Thor仙境的宇宙!!!Cube同愛曳斯仙境有關???

red skull開啟了rainbow gate 傳送到九界其他一個(不明)
將會與loki會合(下集劇情)
大肆破壞
因而組成Avengers
今日我都睇左 雖然我無睇過套漫畫 但我都幾得好開心:71:
好期待出年個套復仇者:71:
不要期望ca會飛天
kaselai 發表於 8-8-2011 09:03 PM
Batman也不會飛天,Batman也只是人類,但點解Batman the Dark Knight駒駒一套英雄片,拍得動地驚天,心服口服,哲學思想,心理學,人設造形,拍攝藝術性,故事導演,演員的演出都比Cap高萬佢!!?:63:
大家有冇留意到呢個隱藏角色?

佢就係Jim Hammond,即係二戰時代嘅Human Torch(同Fantastic F ...
Devil_Fudou 發表於 7-8-2011 01:43 PM
THx靚圖,多謝你之前的提醒,有留意有World Expo中過場見到!:64:
就係同漫畫設定唔同
Devil_Fudou 發表於 8-8-2011 04:24 PM
有事請教,

究景1941年連載的Cap有乜故事?

近代冇乜人提過舊故事,我小時睇Cap卡通時一開頭就話佢是二戰英雄,冰封40年之後救返..........打壞人.....

而近年Lion Gate的Avengers卡通多了提他對時代變遷的傷感和不斷執行任務來麻醉自已..............

哪.....Spiderman, Batman等,我地可以知道佢地好多敵人同故事...........

但Cap呢?冇乜印象?!