Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Strawberry

[分享討論] Classic Predator 和 Predator 1 對比大不同

回復 27# toysmale
同意!買新果隻就不用高追之前果隻了,除非係非常非常LIKE先好買,兩者實在太多地方相似。
不過小弟都有之前果隻,再有訂新果隻。P仔系列我只有這P1,最緊要自已玩得開心就好了。
感激樓主講解兩者不同 (我起初以為是同一隻)。
受教了^^
睇下到時邊隻平D買邊隻:^
其實冇咩好比
Mms90 出自1986(?)呀諾拍果套predator
而加呢隻出自 2010 predators
而ps 本身 係想向 p 致敬,有睇而又細心既p迷一定留意到
所以用回原祖p出場

戲中有提到 p 同 ps 係同一個世界
只係年份推後左(可重溫主角一行人由新p營地逃離後果段)
而係p 中果隻mms90已經自爆左
所以無可能係ps出現,而ps中出現既只係同前者似甚至一樣既戲服
對於一心想搵一隻忠於第一集既情義結p迷,mms90係不二之選
如果只係喜歡第一隻p既造型並無特別情義結既
我力推你訂新呢隻

我係上個月用2.5k收左隻mms90
因為我好鍾意p1,當年我根本未玩1:6
如今也唔覺貴,能力許可就得

動漫節第二日我也為左新果隻去會場訂
因為我覺得新呢隻出得好靚
但我也認為新呢隻係意義上唔可以取代p1(mms90)
除非ht用第一集名義再出
其實唔係鐵血fans真係好難分別
我自己睇完d圖都覺得兩隻差不多
而我本身都有p1既鐵血戰士 我都覺得新出呢隻係靚好多
而且仲有兩個面具
但我又未係瘋狂既鐵血fans, 所以就算新呢隻點靚都唔買啦 有舊果隻就夠
反而期待緊竹谷大師果隻武士鐵血
其實冇咩好比
Mms90 出自1986(?)呀諾拍果套predator
而加呢隻出自 2010 predators
而ps 本身 係想向  ...
eagooz369 發表於 4-8-2011 05:23 PM

請問CHing有冇買Berserker, Falconer & Tracker. 而家呢隻Classic Predator ge高度係個三隻(一樣高)其實係(錯)ge.
真正Classic Predator係細d, 矮d.
兩套戲兩隻P都要比??
頭像被屏蔽
請問CHing有冇買Berserker, Falconer & Tracker. 而家呢隻Classic Predator ge高度係個三隻(一樣高)其實係 ...
thiam 發表於 4-8-2011 06:32 PM

有,我覺得玩具姐,靚似精細就ok

其實你有留心,會發生只係berserker 特別高大
B比f,t係高大啲
而cp只同b對比過,未知cp同f,t差幾多
但我相信係咁
B>f=t>cp
點解呢,因為墨菲斯(誤)講過
他們很相似,正如狼同狗咁,大既獵殺細既
由似可見一般p比ps細粒
不過在商言商,比我都會一個波地用多幾次
我覺得呢啲小小比例問題好小事