Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Classic Predator 和 Predator 1 對比大不同

各人有不同觀點與角度,好難作比較
新版身型靚但可動低,舊版可動高但身型冇咁好
咁都証明HT既技術一路進步,係好事
鐘意舊版可以襯依家個價跌左D買返又得
鐘意新版就去訂都得,冇問題的,畢竟兩隻係同種族但不是同一隻嘛:38:
不過我最唔明係每當有新既版本推出,舊版就會突然好似出大貨咁成個拍賣都係
其實係兩隻完全唔同既野黎架,舊版都會有新版冇而版舊版有既收藏價值:52:
頭像被屏蔽
大大覺得兩隻完全唔同既野黎, 今你應該係玩開predator........
Strawberry 發表於 2-8-2011 05:28 PM

我有留意HT既Predator,AVP,AVP-R系列,亦有試過去比較當中既細節
兩隻係同一種族,但唔係同一隻,新版P用新版既body新技術造,可動冇舊版咁高,但身形係好左,已經係好唔同
同埋S版P仔同predator入面個隻P仔的而且確唔係同一隻,咁呢兩隻又點會係同一隻呢:)
我唔係想拗,而係講事實,難道大大你認為兩隻係一樣:73:??
我認同你話Classic P唔係舊P既替代品
頭像被屏蔽
謝大大賜教....好,一於番睇兩套predator!
Strawberry 發表於 2-8-2011 05:47 PM

賜教不敢:50:只係我對predator有一份執著,大家一齊傾下研究下:35:
一定有ng同啦  不過都係classic咁解 小小分別....無乜緊要... 不過就算兩隻同價 我都一定入新呢隻!~因為真係靚好多!~ 一向見到舊p仔d body都感覺麻麻地..所以果時知會出classic 一早趁好價就賣鬼左去! 等呢隻美型版classic! Ps用新果d body..我ng係用嚟表演體操 ~一般果d動作我覺得都夠用了...加上長期display看門口~ 個body外型真係好緊要!~  正~
早半年前,我的fd  bid了舊的P1要2k半,我那時都有點衝動去bid一隻,不最後都覺得P1外型還差一點點,最後沒bid到,現在真的有點覺好彩當時沒用高價去買,

XD 反而我的fd現在不停問有無攪錯, 早知要出這隻,就不會用炒價去買舊的P1了.

:45:最重要係...

唔好高追益炒家!  

頭像被屏蔽
門市有冇得訂ga?????????
點解d人仲係到討論2隻有咩分別
好似alexsonying 大咁講
根本係2隻野黎
一隻Predator,一隻PredatorS
新個隻官圖都寫明左係PredatorS
舊個隻自爆死左ga啦,點會係PredatorS入面出現

唔明d人點解咁執著兩隻係唔係同一隻........係與唔係都好, 玩具心中的價值係自己衡量, 唔駛人地認同:67:

不過若以現在手上舊版同新版都無的情況下, 我覺得冇乜必要高追舊版, 畢竟新版body比例靚仔好多, 舊版關節位又比較突現...:45:, 兩隻外型相差真係好少, 不過錢多o既咪照高追舊版:52:

另外很同意 21# pathk兄講法, 可動性咁高又點, 又唔係要玩扛橋一字馬, 老實講, 我display係櫃, 都只係簡唔中換下姿勢, 同埋新果隻就算可動性冇咁高, 我相信都已足夠比我擺到好多好型的姿態動作:45:
唔執著就假o既, 大家個個都有初代情結
講到尾,始終最有紀念價值都係第一代~
家下有隻新野外形靚左,價錢無炒,外形仲好似第一隻
但佢始終唔係原袓,個心始終有少少唔滿意,爭緊o的野

你叫佢高追舊o個隻,雖則跌左價,但都係高,條氣唔順喎
又擺o明黎緊有隻八成似o既新版,你話點能夠買落手?買落去會唔會畀人笑?
有咩開心得過直情係p1出新版呢?!咁就最完美~話晒千幾銀,
總係要用o的說話說服自己買o個隻係好野o黎
覺得邊隻靚咪入邊隻囉~
就等於我最初見到p1出果時係冇感覺,到而家p's出 我中晒毒喎
我就從來唔高追 要我俾多幾倍錢 而家市場又咁多選擇 我買多幾隻玩好過啦
又唔係話咩limited 你驚佢唔再出過咩
Buy the new version,

唔好益炒家!
Macross長谷有洋 發表於 2-8-2011 09:27 AM

100 % agree :71: