Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.75~~~速度之戰~~~Faiz Axel Form

十卜~~!
真係好型!!!!呢隻都算係佳作
可惜身形上都係偏肥左d
siu_jimmy 發表於 29-7-2011 01:26 AM
THX jimmy 兄支持~~~:77: 消光令素體睇落無咁肥~~~但 Blaster Form 就...........:67:

好彩訂左
四舊都唔使
未玩
一陣玩
聽日先比評語
玩具 發表於 29-7-2011 01:28 AM
開咗黎玩未呀玩具兄~~~~:73:
好少少咁啦........
ronzero 發表於 29-7-2011 01:49 AM
唔只少少啦~~~:35:
限定都唔張d手指油番銀色, 笨大真係......
msz006_ver.ka 發表於 29-7-2011 02:08 AM
呢點都自己 DIY 吧啦~~~:(
出左,,,,,,,,,,,:Q
正post, support!!!
SOME大今次都好快手bor睇你地圖覺得胸個兩塊野會令到隻玩具好難影我諗多人鍾意AXEL既原因係因為佢開&# ...
timothy276217 發表於 29-7-2011 02:29 AM
THX timothy 兄支持~~~話明加速嘛~~~當然要快啲啦~~~:DD
support some bro

三forms中呢個真係最好ge一隻呢

support again
KiraYamato0621 發表於 29-7-2011 07:14 AM
THX Kira 兄支持~~~同意 Axel 係比其餘兩個 form 型啲~~~:)
Faiz Axel Form 點強都不及森大強, 咁詳盡又包含咁多靚相嘅玩具報告啲副刊編輯都寫唔到。
Englishman 發表於 29-7-2011 09:03 AM
Englishman 兄過獎了~~~唔嫌噚氣就得啦~~~:(
十卜some大...一直以來都對axel form不感冒~都係留d錢買kaixa同佢既座價
jazz4004 發表於 29-7-2011 09:15 AM
Kaixa 都唔錯~~~希望唔好係黑膠色啦~~~:o
開左來玩啦 ! 好靚仔 !
配件其實來來去去都一樣啦... 今次多隻錶咁解
:(

我好認真的對比晒三隻 555
我想講 : 人頭擔保三者素體 100% 一樣的
完全唔存在咩咩邊隻身型靚 D o既分別
:74:

頭雕方面 , blaster 同 axel 亦係 100% 一樣的 , 即是較窄的...
原 555 頭較闊 , 所以看上去好似較大 , 其實只係闊左唔係大左
但對比唔少相片後 , 較窄的頭比較像真 !
:DD

但點解會有 '身型靚 D o既分別'
我諗係因為設計問題 - 而且主要在心口大細的分別 !!!
唔再打住啦好似騎劫左你個 POST 咁
:x
回復  Somebody_Ex
魂商店品寄送到台灣商家通常要等2-3周
一舉鯨濤快哉風 發表於 29-7-2011 09:20 AM
我真心覺得香港買玩具係好幸福~~~~~:$
鳴我隻中左招
胸甲有兩滴黑油
我諗住睇下用模型thinner洗唔洗到
Endless 發表於 29-7-2011 09:45 AM
又會咁唔好彩GE Endless 兄~~~~:(
我真心覺得香港買玩具係好幸福~~~~~
Somebody_Ex 發表於 30-7-2011 08:04

好認同 :66:
眾多高速拉打裏面
得Axel畀到我超酷嘅感覺~~~
講番,SHF整體都滿意
唯獨條頸好咩(歪)~~~
pein 發表於 29-7-2011 10:03 AM
THX pein 兄支持~~~:) 條頸本身係上窄下闊~~~不過"dub"低頭會唔覺~~~:)
正呀some大~ 等我都聽日去搵國寶拎貨
Tra 發表於 29-7-2011 12:21 PM
THX Tra 兄支持~~~即係今日會去收貨嘛~~~千祈唔好中 sad 貨呀~~~~:handshake:
support~~~~~~~~~~~~
felixllt 發表於 29-7-2011 12:39 PM
THX felixllt 兄支持~~~近排有唔少新朋友加入~~~令小弟有啲感動~~~:$
Axel 555 !!!!!
怪物et 發表於 29-7-2011 12:58 PM
做咩呀怪物兄~~~有乜問題呀~~~:?
多唔多貨呢?????????
ronzero 發表於 29-7-2011 01:12 PM
呢個真係唔知喎~~~:?
出左,,,,,,,,,,,
wing0boy 發表於 29-7-2011 09:33 PM
THX wingsir 支持~~~~:) 你好似對 SHF 無咗敏感度~~~似乎淡出咗喎~~~:DD
THX pein 兄支持~~~ 條頸本身係上窄下闊~~~不過"dub"低頭會唔覺~~~
THX Tra 兄支持~~~即係今日會去收貨 ...
Somebody_Ex 發表於 30-7-2011 02:21 PM

尋晚正式玩~~~擺親pose都企唔穩(半踎失敗)~~~:31:
正post, support!!!
Newt 發表於 29-7-2011 10:09 PM
THX Newt 兄支持~~~~~:77:
開左來玩啦 ! 好靚仔 !
配件其實來來去去都一樣啦... 今次多隻錶咁解

我好認真的對比晒三隻 555
我 ...
玩具 發表於 30-7-2011 01:58 AM
玩具兄有好詳細GE分柝~~~身型無咁肥原因應該係消光黑加開咗胸甲~~~令視覺上無咁肥大肉厚~~~:77:
好認同
insomniac 發表於 30-7-2011 09:58 AM
日本有得賣GE嘢~~~香港都有機會買到或訂到~~~到手時間只係兩三日差距~~~而且價位比對其他地方相對低~~~:73:
尋晚正式玩~~~擺親pose都企唔穩(半踎失敗)~~~
pein 發表於 31-7-2011 10:44 AM
金屬腳加穩陣關節~~~應該平衡到喎~~~:( 你隻 Axel 應該無咩問題呱~~~:?

在此多謝各支持 Axel Form 的朋友~~~下一隻分享應該係 Shauta Combo 啦~~~:DD