Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] 小品享分享精選 vol.24~~~Ultra Act~~~Evil Tiga

THX msc09hck 兄支持~~~ 雖然鍾意邪迪~~~但那 QC 真係要撞手神~~~
關節夠力唔係好事咩~~~
Somebody_Ex 發表於 27-7-2011 05:51 PM

但呢種好像好化學的質料太緊的話會變成唔敢扭佢:80:
"左右不對稱"似是本身個模的問題, 相信點貼都唔會對稱
redfish 發表於 27-7-2011 01:52 PM
我都睇到係心口部件啤出黎已經彎咗~~~再加上啲女工GE黏貼手勢~~~令情況更加明顯~~~:o
唔知點解都咁都過到qc.....如果好喜歡奸迪加..我建議大大買佢果隻景品大膠
老文 發表於 27-7-2011 01:58 PM
Ultra Act 質檢好似好寬鬆~~~求求其其都過到咁~~~:( 不可動公仔我興趣已經無咩啦~~~:DD
Imbalance chest................ :26:

Your great post must support!  :)  Anyway, those new Ultra-Act look good after Leo.  Especially for V2! :71:
隻野好正
可惜個敗筆位實在太大
saga522 發表於 27-7-2011 02:18 PM
敗筆位真係幾揚眼~~~~~~:(
嗚哇....那個金色零件的形狀.....本來挺期待成品的說...

笨大到底有沒有在品檢下了功夫的呢....?:5 ...
手榴蛋包飯 發表於 27-7-2011 02:57 PM
好似無人 check 咁~~~直通車出貨~~~:o
對我黎講接受到..畢竟對tiga好有愛:)
不過希望黎緊既gaia唔會有同類事件發生吧~~
Evil 同普通Tiga 都有d貴...過5到自己過心理
如果5係,我實入....
加上Evil 心口5知可5可以好似zero 咁拆得 ...
怪物et 發表於 27-7-2011 03:10 PM
話晒呢兩隻都叫做比較 hit~~~賣貴少少都算正常GE~~~拉上補下嘛~~~:(
心口塊膠係黏死咗GE~~~不過小心啲應該可以撬番出黎~~~:78:
我覺得最吸引既係佢天藍色既透明眼出得幾好...
F.S.飛煞 發表於 27-7-2011 03:11 PM
反而係對眼吸引到飛煞兄~~~:DD
bandai出得又5整wo effect part
怪物et 發表於 27-7-2011 03:25 PM
原來重有件 effect part 未出~~~~:Q
左右不對稱架some大~~~~~~~~~~
jazz4004 發表於 27-7-2011 03:27 PM
設定上個尖位係對稱架 jazz 兄~~~:65:只係笨大今次啲貨幾乎盒盒都係咁~~~應該係生產時啤得唔好~~~
:80:
而家先發現evil tiga同tiga既設計跟本唔一樣
以前都冇留意:26:
十卜some大...............:43:
呢個系咧個人覺得上色上得麻麻...
所以有愛的迪加都冇買到:(
Evil 同普通Tiga 都有d貴...過5到自己過心理
如果5係,我實入....
加上Evil 心口5知可5可以好似zero 咁拆得 ...
怪物et 發表於 27-7-2011 03:10 PM

代答: 痴死咗的:oh:
真係好似幾好喎, 好在無追開呢條line, 唔係實入左....:73:
邪迪眼正過正迪眼
代答: 痴死咗的
bigjohn2hk 發表於 27-7-2011 11:13 PM

shxt.....:53:
關節外型正都無用,心口既不對稱已經係最大敗筆
marco0428 發表於 27-7-2011 03:46 PM
好似我咁拗一拗佢囉~~~無咁明顯GE~~~~:80:
Some 大嘅 post 真係百看不厭, 文字詳盡, 配合埋靚相, 真係冇得挑剔!

不過除咗 Zero, 本人對 ...
Englishman 發表於 27-7-2011 04:16 PM
THX Englishman 兄支持~~~:77: 我都係比較熱血昭和年代GE超人~~~不過平成超人的拍攝手法同劇情都好好 (Max 同 Nexus 除外)~~~亦相當喜愛~~~:73:
左右不對稱對我而言已是死罪加上我覺得好快會有修正版,所以還是等等吧
timothy276217 發表於 27-7-2011 05:11 PM
THX timothy 兄支持~~~咁頑仔有平價版有無興趣呀~~~:)
但呢種好像好化學的質料太緊的話會變成唔敢扭佢
yugi 發表於 27-7-2011 05:54 PM
又未至於太脆弱~~~點都加咗啲 ABS 落去GE~~~:(