Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] < 教 學 > 拍 攝 玩 具 的 心 得 ,懶 人 Version 上集 + 中集

我都要買塊大d&#22021;黑布,依家用緊個塊唔夠大.
:52:學到&#22050;, 芧室頓開:38:
學到&#22050;, 芧室頓開
chankb 發表於 27-7-2011 01:03

你都影得好好喎,我成日都有睇你d funny 相:35:
回復 93# 布魯士

多謝欣賞, 有機會再影多d funny &#22050;...
我都要買塊大d&#22021;黑布,依家用緊個塊唔夠大.
woowoobb 發表於 27-7-2011 01:00

1.5米左右夠做
1.5米左右夠做
布魯士 發表於 27-7-2011 01:17 AM

你&#21709;邊度買開?
茶色...點影到晶瑩通透.......???乜原理....???

我覺得係....Magic∼∼∼∼∼∼!

真係好有用 ...
夜星閃 發表於 26-7-2011 10:51 PM
咪就係荼色都可以影到變透明,神之左手,惡魔之右手,先可以:no:
咪就係荼色都可以影到變透明,神之左手,惡魔之右手,先可以
凶星 發表於 27-7-2011 01:36 AM

實在太強啦~~~:no:

認真講: 希魯士大師, 真係一篇好用心教學, 光圈, 快門 解釋得好清楚,我哩d一知半解, 終於都明白, 獲益都多, 心悅誠服:64:
希魯士大師, 真係一篇好用心教學, 光圈, 快門 解釋得好清楚,我哩d一知半解, 終於都明白, 獲益都多, 心悅誠服 ...
凶星 發表於 27-7-2011 01:42 AM

絕對係深入淺出~ 閱後一生受用無窮呀~~:$
絕對係深入淺出~ 閱後一生受用無窮呀~~
$hiine 發表於 27-7-2011 01:44 AM
絕對係, 名流千古,留荒百世 :63:
:74: master!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.5米左右夠做
布魯士 發表於 27-7-2011 01:17 AM

小弟真心想學野,唔知點解影D大型玩具如12''時出黎既效果只係一般,用既係Cheap cheap DC Ricoh R8,快門SET唔到咁快:( 唔知我要點先可以影好D,會唔會係打燈既問題?(但我已經用三支燈,一前一左一右.....):64: 定係要買過部好D既相機:80:
依D技術交流文章應該多D出現 攝影啊 塗裝啊 SET POSE(講真 我玩小龍成日擺POSE都唔靚),感謝布魯士為廣大同好葛貢獻:71:
小弟真心想學野,唔知點解影D大型玩具如12''時出黎既效果只係一般,用既係Cheap cheap DC Ricoh R8,快門SET ...
timothy276217 發表於 27-7-2011 02:28

1/80 都無得set?:50: