Toysdaily 玩具日報

查看: 6752|回復: 42

[分享討論] 可唔可以咁做? ( 防炒行動)

玩玩具啫......炒乜啊炒?:angry:
以後唔再發表買定唔買某某玩具? 唔駛等班炒家有預備!!:58:
黎緊依個星期 就會有好多"玩"家 出post問幾時出大帝 邊度cut單 好L驚之類既說話咖啦=3=
黎緊依個星期 就會有好多"玩"家 出post問幾時出大帝 邊度cut單 好L驚之類既說話咖啦=3=
果汁先生 發表於 19-7-2011 10:59 PM

haha, it has begun already....
頭像被屏蔽
回復 1# rick3868

好似冇咩可能 lo
就算你唔講, d 熱門野實估到的, 當然限制消息流通, 不失為一種方法...

不過, 我睇炒玩具, 呢件事簡單好多...
呢 d 供求問題 ja, 佢越炒, 你越唔買, 你咪睇佢 d 貨可以擺幾耐 lo
現在 d 玩具出得咁快, 佢件件都炒, 結果件件都冇人賣, 你睇佢可以捱幾耐...
結果, 未又要拎出來減價促銷...

所以守住自己宗旨, 唔買炒價, 呢樣先係最重要~
頭像被屏蔽
回復  rick3868

好似冇咩可能 lo
就算你唔講, d 熱門野實估到的, 當然限制消息流通, 不失為一種方法.. ...
36韜 發表於 20-7-2011 12:20 AM

金句呀大大, 諸君不見阿苦仍有十多隻獅王等運麼??
樓主其實都講得啱架,
要賺錢就要看賣家的本事和眼光了。
咁我地在TD有咩可以討論:?
資訊唔透明其實仲期炒家呀!只不過資訊唔透明時,買家比人炒起咗都唔知咋!
頭像被屏蔽
其實討論同炒家係兩件事黎...
你唔討論唔代表炒家唔會炒...
其實件貨HIT唔HIT大家心中有數...
開一個"玩家討論區",一個"炒家討論區",壁壘分明,知己知彼
gantz414 發表於 20-7-2011 08:53 AM

hahaha.....bro good idea!!!!!仲可以互相報流料,鬥智鬥力:he:
禁av..禁一樓一...係咪可以小d強姦案發生?...這我不太認同
咁我地在TD有咩可以討論
timyin 發表於 20-7-2011 08:47 AM

討論炒家中左邊隻死貨...
:DD