Toysdaily 玩具日報

樓主: benbenben4213

[分享討論] 超級戰隊時間 - 百獸戰隊(100%完成)

百獸戰隊啲機體最正!!!:$
從這編文章可見ben兄對戰隊真係有愛!!!
唔似得小弟.己經連尋回堆戰隊玩具也沒有這份心,
可況影相出post~~百獸都是我入坑的第一套戰隊
之後去埋日本個bandai museum 就中毒更深
回港後決心追回以前的戰隊…..
你提及的靈魂鳥劇中叫比比,當年日版和大獅一樣都很難找…..
有都唔平,最後我記得隻獅子在港要成千銀,我最終在日本五百幾入番~~
至於隻黑牙吠王,日本並不貴,幾年前我先入番四百有找.
至於你講的大象和猩猩是那隻,可否提供多d資料~~
希望你再多出post 分享~~
咁都知冇心機!吾係呀...:cool:
好好嘅report呀!:$
我都喜歡戰隊。:shy:
童年回憶:$
細個超中意
最愛牙吠銀,牙吠獵人真係好型
GOOD POST!!
靈魂鳥係邊隻,我完全無印象呀....
另外仲有美版的電動水牛,大鳥有發聲版本.
記憶中一對黑白 ...
warxv 發表於 15-7-2011 09:33 AM

無記錯,靈魂鳥係百獸合體內部的駕駛倉
日版..唔貼貼紙...:34:.唔捨得?...我都係:77:
大象和猩猩是那隻玩具人生 發表於 15-7-2011 11:02 AM

買日版GAOKNIGHT就會有黑象

黑猩猩GAO APE是誌上限定, 要BUY以下書去應募
http://bookweb.kinokuniya.co.jp/htm/4840221391.html

REVIEW
http://type-98.lix.jp/area_01/gang/olditem/olditem10.html

黑猩猩的特別之處就是無鏈用, 下圖左面是綠猩的, 右是日版紅猩猩的(港版紅猩猩跟的橙色透明蕉)
呢套真係好東西... 暫時來講可以話係比例上是最好的. 我五年前去台北玩買咗盒綠猩猩大盒體台版代理貨超低圍起三張紅色有找 有香港地址的貼紙... 不過合體關節唔係金屬而係膠嚟
百獸好野黎
可惜當時對戰隊無愛...:$
買日版GAOKNIGHT就會有黑象

黑猩猩GAO APE是誌上限定, 要BUY以下書去應募

REVIEW

黑猩猩 ...
redfish 發表於 15-7-2011 01:34 PM

thx 紅魚大大的提供.
我諗我真係入唔番隻黑象同黑猩多..........
thx 紅魚大大的提供.
我諗我真係入唔番隻黑象同黑猩多..........
玩具人生 發表於 15-7-2011 02:45 PM

黑象在香港比較易找到, 因為當年日版GAOKNIGHT有行貨, 黑猩就比較冷門, 不過在日本YAHOO間中有人會放
十卜 ben 師兄! :71::71:
超中意百獸戰隊
隻金剛係我最愛!!!
百獸戰隊, 可以講係超級戰隊系列, 機設裡面算做最順眼...亦都係我的至愛 :35: