Toysdaily 玩具日報

查看: 8921|回復: 24

[個人收藏] [收藏品] GA-04 Popy 三一萬能俠3號 (初版)

↑全套包含盒、廣告紙、上身、下身、子彈及海棉

↑盒正面

↑盒側面1

↑盒側面2

↑子彈 X 10
店主話,第一期子彈盒係橙色、第二期係黑色

↑↑↑↑↑網上找既圖,應該是第二期

↑上身正面

↑上身背面

↑子彈機關特寫

↑下身戰車

↑全隻正面

↑背面
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
有玩開popy超合金的人都知,無論新三一定舊三一萬能俠,3號機都係最罕有既,產量最少,所以個價被炒得好貴
其實我在某店見到呢隻舊三一3號都放在廚窗個幾月,一直都冇人買,可能D人比佢價錢嚇怕:55:
直至最近我在日本Yahoo拍賣見到另外有人放呢隻出黎,但盒好殘,盒面有D位似係比膠紙痴過meet出黎meet爛左表皮剩下白色紙,
都賣成  7再加多4隻蛋 咁多yen仲要有人Bid,我見在某鋪果隻,貴就係貴架啦,但都平過呢個拍賣價,唔知點解好怕隻野被買走,所以肉赤D渣住一疊牛去比錢了:57:
雖然大出血,但係我覺得好滿足,因為連最難搵果隻三一萬能俠都比我KO左,離 「儲齊成套三一萬能俠」既目標又邁進一大步了:43:
7再加多5隻蛋 ?
how much?:(

回復 2# 高機動型黑百合
唔好意思,我表達得差,同埋打錯,唔係5隻,係4隻蛋:56:

呢度好似唔比直接開價,我用例子來說:
0<--1隻蛋
00<--2隻蛋
000<--3隻蛋
0000<--4隻蛋

1加4隻蛋= 10000
2加4隻蛋=20000
3加4隻蛋=30000
.
.
.
平時見D會員可以用 魚 / 牛 / 金牛黎表達個價,但日本yen多幾個位,都唔知點表達:(
700fish yen?:ice:
回復 4# 高機動型黑百合

係,日本有人買左:(
不過你放心,我買呢隻比起個拍賣價都平番百幾fish¥既:(
回復  高機動型黑百合

係,日本有人買左
不過你放心,我買呢隻比起個拍賣價都平番百幾fish¥既
Hack 發表於 10-7-2011 12:48 AM

都太貴...:30:
Nice collection:71:
極品!可否告知那裏入手?我見懷x有1及2號
抱著玩平價古董心惰玩, 我覺得唔貴, 比內地d傻佬亂買炒作藝術品有意義得多

雖則我玩唔起~~
極品!可否告知那裏入手?我見懷x有1及2號
誌上限定 發表於 10-7-2011 01:32 AM

笑萬地庫一樓

另外我對1 / 2號有興趣,你話果間懷X係懷古X定係另一間野?
7萬日元!!!!
雖然冇興趣但點都入黎支持下先~~~
對小弟黎講太貴....
不過期待C HING儲齊成套三一萬能俠既一日!
除了價錢,是否和THE出的一樣?
THE好似細隻d.

除了價錢,是否和THE出的一樣?
lukyuet 發表於 10-7-2011 02:14 PM

回復 13# lukyuet

GA-04                        GT-09                         CGA-16
咁樣會唔會易明D?:34: